Dankó Béla országgyűlési képviselő, a járásban lévő települések polgármesterei, a társszervek és a közigazgatás helyi vezetői jelenlétében, ünnepélyes keretek között iktatták be hivatalába a Gyomaendrődi Járási Hivatal új vezetőjét. Dr. György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára – Takács Árpád főispán javaslatára – szeptember 1-étől dr. Krizsán Anettet nevezte ki a Gyomaendrődi Járási Hivatal hivatalvezetőjének.

A kinevezési okiratot Takács Árpád főispán nyújtotta át dr. Krizsán Anettnek.

A Gyomaendrődi Járási Hivatal élére kinevezett dr. Krizsán Anett az elmúlt öt évben a Békés Megyei Kormányhivatal igazgatójaként nagy jelentőségű munkát végzett, sokat tett a megyeszerte egységes jogalkalmazás, valamint a nyitott, szakszerű, professzionális közigazgatás megteremtése érdekében – méltatta az új hivatalvezető érdemeit Takács Árpád. A Békés Megyei Kormányhivatalt vezető főispán kiemelte: mindennek eredményeképpen lényegesen javult a kormányhivatal pernyertessége, elérte a 94 százalékot. A Gyomaendrődi Járási Hivatalban folyó munka szakmai színvonalát jól jelzi, hogy a kormánytisztviselők által hozott határozatok, döntések közül tavaly egyetlenegyet sem változtatott meg a bíróság. Élelmiszerbiztonsági és gyámügyi kérdésekben továbbra sem ismerünk pardont – tette hozzá Takács Árpád.

Megtiszteltetésnek nevezte a járási hivatalvezetői kinevezését dr. Krizsán Anett és a hivatalban folyó munka szakmai színvonalának további tökéletesítésére tett ígéretet beszédében.

A térségben élők életszínvonalának javítása érdekében nem csak az ide érkező, fejlesztésre fordítható milliárdok fontosak, hanem a szolgáltatások, így a közigazgatás fejlesztése is nagyon lényeges. A legfontosabb az, hogy a járási hivatalokból elégedetten távozzanak az emberek, ügyeiket, gyorsan, szakszerűen tudják intézni – hangsúlyozta Dankó Béla. Mindez a Gyomaendrődön és Dévaványán is kormányablakot működtető járási hivatal révén biztosított. Előbbi helyszínen évente mintegy húszezer, míg utóbbi városban tízezer ügyfél fordul meg a kormányablakban, ahol az ügyintézés még a várakozási idővel együtt sem haladja meg a húsz percet – tette hozzá az országgyűlési képviselő.

Mi valamennyien azért dolgozunk, hogy az itt élők életminősége tovább javuljon, s külön öröm, hogy dr. Krizsán Anett személyében a jövőben gyomaendrődi vezetője lesz a Gyomaendrődi Járási Hivatalnak – fogalmazott köszöntőjében Toldi Balázs polgármester.

(Békés Megyei Kormányhivatal)