Dr. Takács Árpád főispán javaslata, valamint a Magyar Kormánytisztviselői Kar Békés Megyei Területi Elnökségének felterjesztése alapján „A Köz Szolgálatáért” díjban részesült Hankóné Szabados Anna Mária, a Békés Megyei Kormányhivatal baleseti megtérítési szakügyintézője.

A Magyar Kormánytisztviselői Kar Országos Elnöksége döntése alapján adományozott elismerést dr. Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter és Palich Etelka, a kar elnöke adta át a Budapest Főváros Közgyűlése dísztermében, pénteken megrendezett ünnepélyes díjátadón.

Hankóné Szabados Anna Mária 1982 augusztusától dolgozik a társadalombiztosítás területén, munkáját a Békés Megyei Társadalombiztosítási Igazgatóság Jogi és Igazgatási Osztály baleseti megtérítési csoportjánál kezdte. 1996-tól az ügykezelési csoportnál csoportvezetői feladatokat látott el, 2001-től visszatért a baleseti megtérítési szakterületre, jelenleg is a Békés Megyei Kormányhivatal Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztály Nyilvántartási és Ellenőrzési Osztályán dolgozik.

2005-ben a Szegedi Tudományegyetemen szerzett társadalombiztosítási szervezői oklevelet. A Nők 40 program keretében, december 30-ával nyugdíjba vonuló Hankóné Szabados Anna Mária a közszolgálatban hosszú évtizedeken keresztül végzett kimagasló szakmai teljesítménye, példaértékű munkája elismeréséül részesült a kitüntetésben.

A kitüntetett kormánytisztviselő esküjéhez híven a közjó, az emberarcú, ügyfélközpontú szolgáltató közigazgatás megteremtésén fáradozott.

(Békés Megyei Kormányhivatal)