Békés Megyei Kormányhivatal

dr. Takács Árpád

kormánymegbízott

Vezető hírek

Békés Megyei Kormányhivatal, 2021. május 17. 16:25

Sokba kerülhet a feketén foglalkoztatás

Március 1-jétől több ponton lényegesen változott a foglalkoztatás-felügyeleti hatósági, korábbi nevén a munkaügyi ellenőrzések szabályozása. Új törvény és végrehajtási rendelet szabályozza immáron ezeket az eljárásokat, a munkaviszonnyal kapcsolatos előírások betartását foglalkoztatás-felügyeleti hatóság (korábban: munkaügyi hatóság) ellenőrzi.

KORMÁNYHIVATALOK, 2021. május 17. 15:00

Pünkösd után időpontfoglalás nélkül is intézhetjük ügyeinket

A kormányablakokban és okmányirodákban május 25-től újra fogadják az időpontfoglalással nem rendelkező ügyfeleket is.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2021. május 13. 15:55

Az agrárexport bővítési lehetőségeiről tanácskoztak a kormányhivatalban

A következő hétéves uniós költségvetési ciklusban 4265 milliárd forint áll rendelkezésre a magyar vidék, a mezőgazdaság és az élelmiszeripar fejlesztésére. A kormány döntésének köszönhetően megháromszorozódott a vidékfejlesztésre fordítható összeg nagysága – hangsúlyozta dr. Bencsik Dávid helyettes államtitkár Békéscsabán.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2021. május 6. 14:32

Békésben is újfent házhoz megy a kormányablakbusz

A járványügyi helyzet fokozatos javulásával, illetve a beoltottak számának emelkedésével egyidejűleg Békésben is kitelepül a mobilizált ügyfélszolgálat. Májusban a megye kilenc járásában, 24 településen áll az ügyfelek rendelkezésére a kormányablakbusz.

KORMÁNYHIVATALOK, 2021. április 23. 10:01

Megnyílt az online időpontfoglaló + videó

Mostantól minden érvényes regisztrációval rendelkező tud interneten oltási időpontot foglalni - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) pénteken az MTI-vel.

KORMÁNYHIVATALOK, 2021. április 16. 9:54

Elindult a Közfoglalkoztatásból versenyszférába program

A teljes foglalkoztatottság elérésének érdekében a kormány 2021. április 15-től ismételten meghirdette a „Közfoglalkoztatásból versenyszférába programot”, amelynek keretében a versenyszférában munkát találó közfoglalkoztatottak 45.600 forint elhelyezkedési juttatásban részesülhetnek havonta. Az erre vonatkozó kérelem a kormányhivataloknál és online is benyújtható.