A Baranya Megyei Kormányhivatal a helyi igényekhez mérten, a hiányszakmáknak megfelelő képzéseket indít, ezzel is hozzájárulva a képzettségi szint munkaerőpiaci elvárásoknak történő megfeleltetéséhez, valamint az álláskeresők versenyszférában való elhelyezkedéshez.

A képzések tanfolyami és képzési alkalmassági díjának teljes támogatása mellett az ügyfelek keresetpótló juttatásban részesülnek és a helyközi utazás biztosításához bérletet kapnak. Azaz a képzéseken való részvétel a célcsoportba tartozó álláskeresők számára teljesen ingyenes.

A képzésekbe azok a Baranya Megyei Kormányhivatal járási hivatalainak foglalkoztatási osztályain nyilvántartott, regisztrált álláskeresők vonhatóak, akik a GINOP 5.1.1-15-2015-00001 "Út a munkaerőpiacra", a GINOP 5.2.1-14-2015-00001 "Ifjúsági garancia", a most induló TOP 5.1.1-15 „Megyei szintű foglalkoztatási megállapodások, foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködések”, valamint a TOP 6.8.2-15 „Helyi foglalkoztatási együttműködések a megyei jogú város területén és várostérségében” elnevezésű programok által előírt célcsoportba sorolhatóak, valamint megfelelnek a szakmai egészségügyi alkalmassági feltételeknek, illetve a tanfolyamok képző intézmények által lebonyolított felvételi vizsgáját sikeresen teljesítik.

A képzések indításának további kitétele az előzőekben meghatározott bemeneti követelményeknek megfelelt, a képző intézmények által meghatározott létszámú hallgató jelentkezése.

További információ, jelentkezés a járási hivatalok foglalkoztatási osztályain, melyek elérhetősége megtalálható a baloldali menüsorban a „Baranya Megyei Kormányhivatal járási hivatalai” menüpontra, majd az adott járási hivatal nevére és az alatt a „Foglalkoztatási Osztály” feliratra kattintva.(Baranya Megyei Kormányhivatal)