Október 20-ig jelentkezhetnek azok álláskeresők, akik saját vállalkozást szeretnének indítani az állami foglalkoztatási szerv által meghirdetett központi munkaerőpiaci program segítségével.

A vállalkozóvá válás támogató munkaerőpiaci programban azok az álláskeresők vehetnek részt, akik a támogatási kérelem benyújtásakor legalább egy hónapja álláskeresőként nyilvántartottak, a vállalkozási kompetenciák elsajátítására irányuló képzést sikeresen elvégzik és üzleti terv készítésével bemutatják az indítani kívánt vállalkozás hatékonyságát, működésének részleteit.

A fenti feltételeknek megfelelő résztvevők ezt követően nyújthatnak be kérelmet a 2 millió forintos tőkejuttatási támogatás igénybevételére, illetve a hat havi kötelező legkisebb minimálbér összegéig terjedő vállalkozóvá válást elősegítő támogatásra.

Jelentkezni a kapcsolódó anyagok közül letölthető jelentkezési lap kitöltésével és beküldésével lehet 2021. október 20. napjáig. A munkaerőpiaci program hirdetménye és a támogatási kérelem ide kattintva érhető el.

A programmal kapcsolatban további tájékoztatás kérhető a Baranya Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási, Munkaügyi és Munkavédelmi Főosztályán Németh Barbarától (72/896-009, [[[DZsvbskRjEbeJIpN4GVGybmVtZXRoLmJhcmJhcmFAYmFyYW55YS5nb3YuaHU=]]]) és dr. Pap Szilviától (72/896-024, [[[KTDUDqXQL8zDcmYNTWcGFwLnN6aWx2aWFAYmFyYW55YS5nb3YuaHU=]]]).


(Baranya Megyei Kormányhivatal)