A Coop üzletlánc franchise tagjaként a Mecsek Füszért Zrt. jelentős beruházást hajtott végre Pécs központjában. A Konzum Áruház felújításával párhuzamosan az ott található Coop szupermarket mintegy 200 millió forintos ráfordítással újult meg. A fejlesztéseket és az átalakult üzletet a sajtó képviselői ma a helyszínen is megtekinthették. Dr. Horváth Zoltán kormánymegbízott a beruházás kapcsán kiemelte, a kormány jelentős forrásokkal támogatja a gazdaságot, a munkahelyek megőrzését és hogy minél több hazai áru kerüljön az üzletekbe.

A pécsi székhelyű Mecsek Füszért Zrt. Baranya megye egyik legjelentősebb kereskedelmi vállalkozása, amely a Coop üzletlánc meghatározó franchise tagjaként végzi tevékenységét. A társaság tulajdonosa 2007-től a szabolcsi Nyírzem cégcsoport, amely még erősebb gazdasági hátteret biztosít a működéshez. A Mecsek Füszért több mint hetven éves múltja jól bizonyítja az üzletpolitika sikerességét, melynek alapja a vásárlók minőségi kiszolgálását célzó, a múlt értékeire építő, dinamikus, rugalmas és fejlesztésorientált stratégia. A társaság filozófiája szerint a sikeres jövő záloga az elégedett vásárló, amelyet az elkötelezett munkatársakkal megvalósított, színvonalas kereskedelmi munka garantál. A piaci pozíció megőrzése mellett a versenyképesség növelése érdekében a cég működése során folyamatosan keresi a bővülés és megújulás lehetőségeit.

A Baranya megyei vállalkozás a válsághelyzetek ellenére is hisz a modernizációs beruházásokban, ezért nagy hangsúlyt fektet új üzletek nyitására és a meglévő hálózat technológiai fejlesztésére.
– A 2020-as év legnagyobb volumenű beruházása a pécsi Konzum Áruházban található Coop szupermarket teljes felújítása volt, amely átfogó eszköz- és technológiai modernizációt jelent – mondta Nagy Lajosné, a Mecsek Füszért Zrt. vezérigazgatója. Hozzátette: a beruházás során az energiahatékonyság szempontjait figyelembe véve, a villamos energia fogyasztás csökkentése érdekében korszerűsítették a LED világítást, valamint teljes egészében zárt, új bolti hűtőket, mélyhűtőszigeket állítottak üzembe, illetve modern hűtési-fűtési rendszert építettek ki.
– Ez az üzlet nem a nagybevásárlások helyszíne, itt nem a gyűjtőcsomagolásos kihelyezés a jellemző. A termékeket ízlésesen, dekoratívan helyezzük el, folyamatosan ügyelve a kiszolgálás magas színvonalára. Ennek érdekében újra cseréltük a teljes polcrendszert és a belső berendezéseket – emelte ki. Beszéde végén köszönetett mondott munkatársainak a tavalyi évben végzett emberfeletti munkájukért, és örömét fejezte ki, hogy a sajátos helyzet ellenére minden dolgozójukat sikerült megtartani és a tervezett beruházásokat határidőre átadni.

– Ez a komoly nagyságrendű üzletfejlesztés jól bizonyítja, hogy a jelenlegi nehéz járványügyi helyzetben is lehet előre lépni. Azt pedig nagyon fontosnak tartom, hogy ezt a beruházást a Mecsek Füszért Zrt. száz százalékban magyar tulajdonú cégként valósította meg – hangsúlyozta Dr. Horváth Zoltán. A Baranya Megyei Kormányhivatal vezetője emlékeztetett Nagy István agrárminiszter január 18-i bejelentésére is, miszerint a kormány az elkövetkező hét évben több mint 7500 milliárd forintos keretet biztosít az agráriumnak a vidék erősítésére, fejlesztésére, aminek köszönhetően remélhetőleg még több magyar áru, élelmiszer kerül majd az üzletek polcaira. A kormánymegbízott méltatta a Coop és a Mecsek Füszért társadalmi szerepvállalását is, amely véleménye szerint megkülönbözteti, kiemeli ezt az üzletláncot a versenytársai közül.

– Az elkötelezettség egy város iránt és az ahhoz párosuló innováció biztosan sikerre vezetnek – mondta köszöntőjében Bognár Szilvia. Pécs alpolgármestere szerint mára más színteret jelent egy üzlet, mint korábban, felértékelődött ugyanis a kényelem és az élményvásárlás szerepe. – Ez a szupermarket egy közösségi tér, és ezt a jelleget a mostani beruházás csak erősít – tette hozzá.

A Mecsek Füszért gazdasági tevékenysége mellett kiemelt figyelmet fordít a társadalmi felelősségvállalásra is, ami a Coop országos programjaiban, így például a Coop Segély Alapítványban való részvételben, és a lokális szerepvállalásokban nyilvánul meg. Utóbbi a regionális, helyi kulturális rendezvények, civil szervezetek támogatását jelenti, valamint a társaság kiemelt szponzora a PVSK-Mecsek Füszért OB I-es vízilabdacsapatnak. Emellett a Pécsi Egyházmegyei Karitászon keresztül nyújt segítséget a nehéz helyzetbe került embertársainknak. Utóbbi keretében a tavaly március közepe óta tartó pandémiás helyzetben több alkalommal is élelmiszercsomagokat juttattak el a rászorulóknak.

(Baranya Megyei Kormányhivatal)