Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Lukáts Istvánnak, a Baranya Megyei Kormányhivatal Állami Főépítészi Irodája állami főépítészének huzamos időn át magas színvonalon végzett szakmai munkája elismeréseként Miniszteri Elismerő Oklevelet adományozott.

A jeles alkalomból az állami főépítésznek dr. Horváth Zoltán kormánymegbízott és Müllerné dr. Juhos Bernadett főigazgató gratulált, és köszönte meg a kormányhivatalban végzett, az építészeti területen tanúsított kimagasló és példaértékű szakmai és vezetői munkáját.

Müllerné dr. Juhos Bernadett, Lukáts István, dr. Horváth Zoltán

Lukáts István a Janus Pannonius Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki Főiskolai Karán építészmérnökként diplomázott 1997-ben. Ezt követően először tervezői szakmérnöki végzettséget, majd mesterképzés után építés műszaki ellenőri képesítést szerzett. 1998 óta – különböző építészirodák tagjaként, illetve saját vállalkozásában – készíti középületek és lakóépületek terveit. 2011 és 2013 között Tolna Város Önkormányzatának városi főépítészeként tevékenykedett, majd 2013-ban került a Baranya Megyei Kormányhivatalhoz állami főépítészként. Az állami főépítészi munka mellett évekig a hivatal másodfokú építésügyi és építésfelügyeleti hatósági feladatait ellátó szervezeti egységet is vezette. A Magyar Építészkamara tagja, küldötte, a Magyar Építőművész Szövetség és az Építész Mester Egylet tagja, számos tervpályázat résztvevője, szakmai konferencia, kiállítás szervezője.

(Baranya Megyei Kormányhivatal)