Március 25-én átadták a Szentlőrinci Járási Hivatal újonnan beépített tetőterét, amelyet a hatósági és a gyámügyi osztály munkatársai vehetnek birtokba. A bővítésnek köszönhetően a jövőben a hivatal valamennyi szervezeti egysége megújult, modern környezetben, egy helyen várja az ügyfeleket.

A Szentlőrinci Járási Hivatal szervezeti egységei éveken át különböző helyszíneken működtek, ami sem az ügyfelek, sem az ott dolgozók számára nem volt optimális. Már a 2010-es évek első felében felmerült, hogy idővel a szétdarabolt hivatalt egy tető alá szeretnék hozni. Az első fontos lépés ebbe az irányba 2015-ben történt, amikor a Foglalkoztatási Osztály Kossuth Lajos utcai épületében kialakították és átadták az új, modern kormányablakot. Ez a kedvező folyamat fejeződött be a tegnapi napon azzal, hogy az ingatlan tetőtere is beépült, így most már a hatósági és gyámügyi osztály munkatársai is itt várhatják az ügyfeleket.

Az ünnepélyes átadón dr. Horváth Zoltán kormánymegbízott hangsúlyozta, ez a beruházás is jól mutatja, hogy a 2010 óta működő polgári kormány számára kiemelten fontosak a vidéken élők.

– Az elmúlt évek a területi államigazgatás megújításáról szóltak, amelyek egyik legfontosabb célja, hogy a kisebb településeken élők számára is egyszerűen és gyorsan, egy helyen elérhetővé váljon az állam valamennyi szolgáltatása – tette hozzá.

Nagy Csaba a térség országgyűlési képviselője szintén arról beszélt, hogy számos olyan kormányzati intézkedés történt a közelmúltban, amely a vidék élhetőbbé tételét szolgálja. Emlékeztetett rá, hogy a napokban született döntés a Szentlőrincen tervezett tanuszoda-beruházás megvalósításáról, amelyhez a kormányhatározat 1,7 milliárd forintot biztosít. Mint mondta, bízik abban, hogy nem törik meg az a lendület, amely az elmúlt időszak térségi fejlesztéseit jellemezte.

Dr. Patacsi Evelin járási hivatalvezető köszöntet mondott mindazoknak, akik a járási hivatal tetőtér-beépítésével hozzájárultak ahhoz, hogy a jövőben még korszerűbb körülmények között, megszépült, megújult környezetben végezhessék munkájukat, ezáltal is növelve az ügyfelek elégedettségét.

(Baranya Megyei Kormányhivatal)