Július elejétől a kormányablakok is a veszélyhelyzet előtt megszokott módon fogadják az ügyfeleket. A lakosság átoltottságának köszönhetően a korábban bevezetett ügyfélszolgálati korlátozásokra most már nincs szükség, a régi rendben várja ügyfeleit a Baranya Megyei Kormányhivatal.

A koronavírus-járvány miatt korábban elrendelt több korlátozás feloldásának újabb szakasza lépett életbe az 5,5 millió beoltott elérését követően. A magyar lakosság magas átoltottságnak köszönhetően a járvány harmadik hulláma elvonult, az aktív fertőzöttek száma folyamatosan csökken, így az élet fokozatosan visszatérhet a normális kerékvágásba.

Ennek megfelelően 2021. július 5-étől a kormányablakok is veszélyhelyzet előtt megszokott módon fogadják az ügyfeleket. A korábban bevezetett korlátozások – úgy, mint a kötelező maszkhasználat, az ügyféltérben egyszerre jelenlévők számának korlátozása, a sorszámosztók biztonsági őr általi kezelése – megszűntek. A kormányhivatalok ügyfélszolgálatain azonban továbbra is figyelnek arra, hogy az ügyfelek egészségét megóvják: ezentúl is lehetőség van a kihelyezett kézfertőtlenítők használatára, az ügyféltereket, mosdókat rendszeresen fertőtlenítik, és egyelőre az ügyfélszolgálati pultokra felhelyezett plexivédőfalakat sem szerelik le.

– A kormányablakok a járvány alatt is mindvégig nyitva voltak, ügyintézőink – természetesen mindig a helyzetnek megfelelő óvintézkedések mellett – folyamatosan fogadták mindazokat, akik személyesen szerették volna elintézni az állammal kapcsolatos ügyeiket – emelte ki dr. Horváth Zoltán kormánymegbízott. – Örülök, hogy a sikeres védekezésnek, illetve az eredményes oltási programnak köszönhetően túl vagyunk egy újabb nehéz időszakon és lassan visszatérhetünk a koronavírus-járvány előtt megszokott rendhez – tette hozzá.

(Baranya Megyei Kormányhivatal)