Baranya Megyei Kormányhivatal

Dr. Horváth Zoltán

kormánymegbízott

RSS feliratkozás

Hírek

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2021. április 13. 9:33

Védekezhetünk a kullancs által terjesztett betegségek ellen


A melegebb hónapok közeledtével egyre több időt töltünk kint a szabadban. Az egészséges életmódhoz hozzátartozó kirándulások, túrázások tervezésekor azonban érdemes arra is gondolni, hogy ebben az időszakban a legaktívabbak a kullancsok is, amelyek az emberre is veszélyes betegségeket terjeszthetnek. Kis odafigyeléssel szerencsére megelőzhető a nagyobb baj.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2021. április 9. 10:59

Áramszünet miatt hétfőn nem lesz ügyfélfogadás a szigetvári kormányablakban

Áramszünet miatt hétfőn nem lesz ügyfélfogadás a szigetvári kormányablakban

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2021. április 7. 11:12

Áramszünet miatt korlátozott ügyintézési lehetőség a Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztályon

Tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket, hogy a Pécs, Mártírok útja 12. szám alatt működő kormányhivatali ügyfélszolgálatunkon 2021. április 8-án csütörtökön – az áramszolgáltató által végzett karbantartási munkálatok miatt – áramszünet várható.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2021. március 24. 0:00

Miniszteri elismerés a kormányhivatal állami főépítészének

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Lukáts Istvánnak, a Baranya Megyei Kormányhivatal Állami Főépítészi Irodája állami főépítészének huzamos időn át magas színvonalon végzett szakmai munkája elismeréseként Miniszteri Elismerő Oklevelet adományozott.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2021. február 5. 14:01

Még több segítség a nehéz helyzetbe került vállalkozásoknak

A kormány döntést hozott arról, hogy a folyamatos kifizetések felgyorsítása érdekében a vírusválság miatt nehéz helyzetbe került vendéglátóipar, turisztika és szórakoztatási szektor vállalkozásai utófinanszírozás helyett ezentúl előleg formájában juthatnak hozzá az ágazati bértámogatáshoz.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2021. február 4. 15:51

Felkészültek a tömeges oltásra

A Covid-19 elleni védőoltással kapcsolatos feladatok végrehajtásáról adott tájékoztatás dr. György István területi közigazgatásért felelős államtitkár a Baranya Megyei Oltási Munkacsoport tegnapi ülésén. Mint elmondta, az első két legveszélyeztetettebb csoport – az egészségügyi dolgozók, valamint az idősotthonokban, szociális intézményekben dolgozók és élők – oltása után, újabb nagy feladat következik: a legidősebb korcsoportban elkezdik a lakosság oltását is.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2021. február 2. 14:31

Február közepéig lehet jelentkezni érettségi vizsgára

Azok, akik jelenleg nem állnak tanulói jogviszonyban és már van érettségi bizonyítványuk, 2021. február 15-ig jelentkezhetnek a tavaszi időszakra meghirdetett közép- és emelt szintű érettségi vizsgákra.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2021. január 20. 10:29

Modern környezetben vásárolhatnak a pécsiek a megújult Konzum Coop szupermarketben

A Coop üzletlánc franchise tagjaként a Mecsek Füszért Zrt. jelentős beruházást hajtott végre Pécs központjában. A Konzum Áruház felújításával párhuzamosan az ott található Coop szupermarket mintegy 200 millió forintos ráfordítással újult meg. A fejlesztéseket és az átalakult üzletet a sajtó képviselői ma a helyszínen is megtekinthették. Dr. Horváth Zoltán kormánymegbízott a beruházás kapcsán kiemelte, a kormány jelentős forrásokkal támogatja a gazdaságot, a munkahelyek megőrzését és hogy minél több hazai áru kerüljön az üzletekbe.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2021. január 4. 16:10

Új képzések indulnak

Megjelent a GINOP-6.1.1-15 kódszámú „Alacsony képzettségűek és közfoglalkoztatottak képzése” elnevezésű kiemelt projekt 2021. január 1-től indítanitervezett képzéseinek jegyzéke.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2020. november 12. 9:45

Ügyintézés csak előzetes időpontfoglalással! – itt vannak az elérhetőségek

A járványhelyzet miatt a kormányablakokban és a kormányhivatal ügyfélszolgálatain személyesen kizárólag előzetes időpontfoglalással lehet ügyet intézni. Javasoljuk, hogy az ügyfélkapuval rendelkező állampolgárok elsősorban a megújult magyarorszag.hu oldalon elérhető online ügyintézési lehetőségeket, illetve az e-papír szolgáltatást vegyék igénybe. Az ügyfélkapuval nem rendelkező ügyfelek számos ügyben postai úton is leadhatják kérelmüket, valamint hívják az ingyenesen hívható, 1818-as telefonszámon elérhető Kormányzati Ügyfélvonalat.