Baranya Megyei Kormányhivatal

Dr. Horváth Zoltán

főispán

RSS feliratkozás

Hírek

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2022. szeptember 12. 15:04

Baranyában is kérhető a vállalkozóvá válást segítő támogatás

Az állami foglalkoztatási szerv által indított munkaerőpiaci program keretében azok igényelhetnek támogatást vállalkozóvá válásukhoz, akik a kérelem benyújtásakor legalább egy hónapja álláskeresőként nyilvántartottak.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2022. szeptember 6. 11:03

Jelentősen csökkenti a méhnyakrák kockázatát a HPV elleni védőoltás

Hazánkban évente közel 400 nő veszti életét a méhnyakrák miatt, annak ellenére, hogy az állam évek óta ingyenes HPV elleni védőoltással, valamint védőnői méhnyakszűrési programmal is igyekszik csökkenteni a méhnyakrák miatti halálozást. Fontos, hogy minél többen éljenek a térítésmentes oltási és szűrési lehetőségekkel. A hetedik osztályosoknak ingyenesen járó HPV elleni vakcinát szeptember 12-ig kérhetik az érintettek szülei az iskolai védőnőnél.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2022. augusztus 25. 13:35

Jelentkezés a 2022. évi őszi érettségi vizsgára

Akinek nem sikerült elég pontot szereznie a tavaszi érettségi időszakban, az most javíthat, esetleg több pontot érő, szintemelő vizsgát tehet. A 2022/2023. tanév október-november hónapjában esedékes közép- és emelt szintű érettségi vizsgákra 2022. szeptember 5. napjáig lehet jelentkezni.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2022. július 1. 13:34

Baranya megyében is átvették az első új típusú rendszámtáblát

Július 1-jétől érkeznek az új, korábbinál hosszabb rendszámok, amelyek fokozatosan, felmenő rendszerben váltják fel a régieket. Baranya megyében az első új rendszámot Müllerné dr. Juhos Bernadett, a kormányhivatal főigazgatója adta át tulajdonosának.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2022. június 24. 10:54

Jöhet a harmadik felvonás

Dr. Horváth Zoltán a napokban vette át kinevezési okmányát Orbán Viktor miniszterelnöktől, így immár harmadik ciklusát kezdi kormánymegbízottként a Baranya Megyei Kormányhivatal élén. Az elmúlt évek tapasztalatairól, eredményeiről és a jövőbeli tervekről kérdeztük.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2022. június 23. 7:45

Inkább ne igyunk a források vizéből!

Ahogy arra a Baranya Megyei Kormányhivatal korábban is felhívta a figyelmet, a nyári időszakra tervezett erdei kirándulások, túrázások során sem javasolt, hogy a Mecsekben található források vizével hűsítsük magunkat, oltsuk szomjunkat, hiszen ezek minősége folyamatosan változik. A közelgő orfűi fesztivál vendégeit szintén arra figyelmezteti a népegészségügyi hatóság, hogy inkább ne igyanak a környékbeli forrásokból.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2022. június 13. 13:31

Baranya megyében is indul az államilag támogatott diákmunka program

Idén is állami támogatással vállalhatnak munkát a nappali tagozatos 16-25 év közötti Baranya megyei tanulók július-augusztusban. A 25 év alattiak munkavégzése az idéntől szja-mentes, így több pénz maradhat a diákoknál

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2022. június 9. 14:50

Egyedülálló kísérlet a méhpusztulások megelőzése érdekében

A Baranya Megyei Kormányhivatal növény- és talajvédelmi hatósága fontosnak tartja, hogy az elmúlt években országosan – így Baranyában is – tapasztalható méheltűnések, méhpusztulások okait feltárja, és hatékony szakmai támogatást nyújtson a méhészeknek e kedvezőtlen jelenségek megakadályozása, csökkentése érdekében. E célok elérését segítheti az az országosan egyedülálló kutatás, amelyhez a kormányhivatali szakemberek is csatlakoztak

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2022. június 3. 10:56

Természetes fürdőhelyek vízminősége

Az elmúlt években az Orfűi Kistó Strandon, valamint a Pécsi-tó és az Abaligeti-tó szabadstrandján is biztonságos körülmények között lehetett fürdőzni Baranyában. Ezeknek a strandoknak a vízminőségét ezúttal is még a nyári szezon kezdete előtt – május végén – vizsgálta a kormányhivatal közegészségügyi hatósága. A három baranyai tó közül kettő kiváló, egy pedig jó minősítést kapott a legutóbbi mintavételek eredményei alapján.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2022. május 20. 11:34

Fokozottan ellenőrzik a kültéri sporteszközöket

A fogyasztóvédelmi hatóság kiemelt figyelmet fordít a családok szabadidős tevékenységének biztonságára, amelynek érdekében a 2022. évi ellenőrzési programban is fontos elemként jelenik meg a kültéri, szórakozási célú sporteszközökkel kapcsolatos vizsgálat.