Baranya Megyei Kormányhivatal

Dr. Horváth Zoltán

kormánymegbízott

RSS feliratkozás

Hírek

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2021. július 21. 0:00

Szigorodtak a parlagfű elleni védekezésre vonatkozó szabályok

A parlagfű hazánk leggyakoribb gyomnövénye, amelynek virágpora több allergiás megbetegedés kiváltója, mint az összes többi allergén növényé együttvéve. Az allergia hazánkban a negyedik legfontosabb nem fertőző betegség, jelentősen befolyásolja a mindennapi életvitelt, csökkenti a teljesítőképességet, ezért a parlagfű-mentesítési feladatokat komolyan kell venni.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2021. július 12. 0:00

Idén is helyben lehet jelentkezni egészségügyi szűrővizsgálatokra

A Baranya Megyei Kormányhivatal koordinációja mellett az idei nyáron is folytatódik megyénkben a Nemzeti Népegészségügyi Központ „Helybe visszük a szűrővizsgálatokat” elnevezésű programja, amelyen ezúttal nyolc baranyai település lakosai vehetnek részt.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2021. július 7. 0:00

Indul az „Új Patrónus VI.” program

A Baranya Megyei Kormányhivatal által korábban megvalósított, legutóbbi Új Patrónus munkaerőpiaci program keretében támogatásban részesült, mentortanárt, illetve koordinátor-mentortanárt foglalkoztató, Baranya megyei oktatási intézmények most vissza nem térítendő támogatást kaphatnak az „Új Patrónus VI.” elnevezésű munkaerőpiaci programban a jelenleg foglalkoztatott mentortanárok munkahelyének megtartása érdekében.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2021. július 6. 0:00

Az ügyfélszolgálatokon sem kell már maszkot viselni

Július elejétől a kormányablakok is a veszélyhelyzet előtt megszokott módon fogadják az ügyfeleket. A lakosság átoltottságának köszönhetően a korábban bevezetett ügyfélszolgálati korlátozásokra most már nincs szükség, a régi rendben várja ügyfeleit a Baranya Megyei Kormányhivatal.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2021. július 5. 16:23

Az összefogásról szólt a baranyai oltási program

Ünnepi rendezvény keretében köszönte meg a Baranya megyei oltási programban végzett kitartó és lelkiismeretes munkát dr. Horváth Zoltán kormánymegbízott azon szervezetek, intézmények, egészségügyi szolgáltatók képviselőinek, amelyek az elmúlt hónapokban – a megyei oltási munkacsoporttal együttműködve – mindent megtettek a koronavírus-járvány visszaszorítása érdekében.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2021. június 22. 13:15

Online tudásmegosztás a speciális kommunikációs akadályozottságról

A Nemzeti Fogyatékosságügyi- és Szociálpolitikai Központ Közhasznú Nonprofit Kft. (NSZFK) európai uniós támogatásból valósítja meg az EFOP 1.9.2. – VEKOP-16-2016-00001 kódszámú MONTÁZS projektet. A projekt célja a fogyatékosságból adódó igényekre reagáló közszolgáltatások minőségének és hozzáférhetőségének javítása, a fogyatékos emberek életminőségének, önálló életvezetési képességének és társadalmi befogadásának növelése.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2021. június 9. 13:31

Biztonságosak a baranyai természetes fürdővizek

Baranya megyében három tó is fürdésre javasolt a kormányhivatali szakemberek ellenőrzése alapján. Az Orfűi Kistó Strandon, a Pécsi-tó és az Abaligeti-tó szabadstrandján is biztonságos körülmények között lehet fürdőzni az idei nyári szezonban.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2021. június 8. 14:49

Június közepétől lehet jelentkezni a nyári diákmunkaprogramba

Legkevesebb 1100 fő 16-25 év közötti, nappali tagozatos tanuló vállalhat nyári diákmunkát július-augusztusban Baranyában. A program megvalósításához a kormány több mint 138 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosít megyénkben.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2021. május 14. 11:17

Változnak a gyámhatósági nyomtatványok

A kormányzat bürokráciacsökkentési céloknak megfelelően a jövőben egységes formanyomtatványok segítségével intézhetők a gyermekvédelmi, illetve gyámügyi hatósági ügyek.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2021. április 13. 9:33

Védekezhetünk a kullancs által terjesztett betegségek ellen


A melegebb hónapok közeledtével egyre több időt töltünk kint a szabadban. Az egészséges életmódhoz hozzátartozó kirándulások, túrázások tervezésekor azonban érdemes arra is gondolni, hogy ebben az időszakban a legaktívabbak a kullancsok is, amelyek az emberre is veszélyes betegségeket terjeszthetnek. Kis odafigyeléssel szerencsére megelőzhető a nagyobb baj.