Baranya Vármegyei Kormányhivatal

Dr. Horváth Zoltán

főispán

RSS feliratkozás

Hírek

Baranya Vármegyei Kormányhivatal, 2023. március 3. 9:10

Ők a kormányablakok új arcai: Átvették okleveleiket a Baranya Vármegyei Kormányhivatal kormányablak-ügyintéző képzésének végzősei

Az elmúlt hónapokban az országban több mint 500 kormányhivatali tisztviselő oktatását és vizsgáztatását tette lehetővé a Miniszterelnökség koordinációjával megvalósuló „A területi államigazgatási szervek humánerőforrásának fejlesztése” elnevezésű, KÖFOP-2.1.3-VEKOP-15-2016-00002 számú kiemelt projekt. A programban a Baranya Vármegyei Kormányhivatal munkatársai közül az idei év elején 21 fő tett sikeres vizsgát és vehette át kormányablak-ügyintézői bizonyítványát március 2-án, Pécsett.

Baranya Vármegyei Kormányhivatal, 2023. február 14. 16:13

Új képzési ajánlattételi felhívás

A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal megjelentette a GINOP-6.1.1-15 számú, „Alacsony képzettségűek és közfoglalkoztatottak képzése" c. kiemelt projekt keretében 2021. január 1-jétől indítható képzések jegyzékének VIII. sz. kiegészítő ajánlattételi felhívását.

Baranya Vármegyei Kormányhivatal, 2023. január 23. 11:26

Február 15-ig lehet jelentkezni érettségi vizsgára

A tavaszi érettségi vizsgaidőszakban a Baranya Vármyegyei Kormányhivatal érettségi vizsgát szervez azon vizsgázók részére, akik nem rendelkeznek középiskolai tanulói jogviszonnyal, illetve az érettségi bizonyítvány megszerzését követően olyan középfokú intézményben tanulnak, amely nem szervez érettségi vizsgát. A jelentkezéseket a kormányhivatal 2023. február 15-ig várja.

Baranya Vármegyei Kormányhivatal, 2022. december 9. 9:44

Ügyintézés Baranya megyében 2022. december 22. és 2023. január 8. között

Baranya megyében három kijelölt kormányablak a december 22. és január 6. közötti igazgatási szünet ideje alatt is nyitva tart. Az igazgatási szünetben a legtöbb hivatali ügyfélszolgálat zárva lesz, ebben az időszakban csak a halaszthatatlan közfeladatokat és hatósági teendőket látják el a kormányhivatalok. Javasoljuk ügyfeleinknek, hogy előre tervezhető ügyeiket december 21-ig intézzék el, és az ezt követő két hétben csak a legsürgősebb esetekben keressék fel a nyitva tartó kormányablakokat, illetve ügyfélszolgálatokat.

Baranya Vármegyei Kormányhivatal, 2022. november 15. 15:34

Tájékoztatta a jegyzőket a Baranya Megyei Kormányhivatal

Jegyzői értekezletet tartott 2022. november 10-én a Baranya Megyei Kormányhivatal. A kormányhivatali szakemberek ezúttal is sok hasznos tudnivalóval járultak hozzá, hogy a résztvevők a jövőben is felkészülten láthassák el feladataikat.

Baranya Vármegyei Kormányhivatal, 2022. október 20. 10:35

A sikeres hatósági intézkedéseknek köszönhetően eltűntek a használt gumiabroncsok Pécs határából

Mintegy 12 ezer használt gumiabroncs tűnt el Pécs határából a Baranya Megyei Kormányhivatal hulladékgazdálkodási szakembereinek intézkedése nyomán. Ugyanis a hatóság felszólításainak eleget téve a cserkúti telek tulajdonosa a közel múltban teljesen megtisztította a területet. A 120 tonna abroncs szakszerű ártalmatlanítása is garantált: a hulladék egy része egy pécsi gumifeldolgozóba, másik fele a királyegyházai cementgyárba került.

Baranya Vármegyei Kormányhivatal, 2022. október 14. 8:59

Ajánlattételi felhívás felnőttképzőknek

Megjelent a GINOP-6.1.1-15 kódszámú, „Alacsony képzettségűek és közfoglalkoztatottak képzése” című kiemelt projekt keretében a 2021. január 1-jétől indítható képzések jegyzékének VI. számú kiegészítéséhez kapcsolódó ajánlattételi felhívás.

Baranya Vármegyei Kormányhivatal, 2022. szeptember 30. 13:36

Újabb jelentős területet tisztítanak meg az illegális hulladéklerakók elleni küzdelem jegyében

Már több mint 7800 tonna szemét tűnt el az illegális lerakatokból a Baranya Megyei Kormányhivatal tavalyi évben létrehozott hulladékgazdálkodási szervezeti egységének köszönhetően. A kormányhivatal megbízásából a napokban Pécsett, a Budai vám mögötti területről kezdték meg az ott jogellenesen elhelyezett, az előzetes becslések szerint legalább háromezer tonnányi hulladék elszállítását, a környezetet elcsúfító lerakat felszámolását.

Baranya Vármegyei Kormányhivatal, 2022. szeptember 12. 15:04

Baranyában is kérhető a vállalkozóvá válást segítő támogatás

Az állami foglalkoztatási szerv által indított munkaerőpiaci program keretében azok igényelhetnek támogatást vállalkozóvá válásukhoz, akik a kérelem benyújtásakor legalább egy hónapja álláskeresőként nyilvántartottak.

Baranya Vármegyei Kormányhivatal, 2022. szeptember 6. 11:03

Jelentősen csökkenti a méhnyakrák kockázatát a HPV elleni védőoltás

Hazánkban évente közel 400 nő veszti életét a méhnyakrák miatt, annak ellenére, hogy az állam évek óta ingyenes HPV elleni védőoltással, valamint védőnői méhnyakszűrési programmal is igyekszik csökkenteni a méhnyakrák miatti halálozást. Fontos, hogy minél többen éljenek a térítésmentes oltási és szűrési lehetőségekkel. A hetedik osztályosoknak ingyenesen járó HPV elleni vakcinát szeptember 12-ig kérhetik az érintettek szülei az iskolai védőnőnél.