Baranya Megyei Kormányhivatal

Dr. Horváth Zoltán

kormánymegbízott

Vezető hírek

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2021. július 21. 0:00

Szigorodtak a parlagfű elleni védekezésre vonatkozó szabályok

A parlagfű hazánk leggyakoribb gyomnövénye, amelynek virágpora több allergiás megbetegedés kiváltója, mint az összes többi allergén növényé együttvéve. Az allergia hazánkban a negyedik legfontosabb nem fertőző betegség, jelentősen befolyásolja a mindennapi életvitelt, csökkenti a teljesítőképességet, ezért a parlagfű-mentesítési feladatokat komolyan kell venni.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2021. július 12. 0:00

Idén is helyben lehet jelentkezni egészségügyi szűrővizsgálatokra

A Baranya Megyei Kormányhivatal koordinációja mellett az idei nyáron is folytatódik megyénkben a Nemzeti Népegészségügyi Központ „Helybe visszük a szűrővizsgálatokat” elnevezésű programja, amelyen ezúttal nyolc baranyai település lakosai vehetnek részt.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2021. július 6. 0:00

Az ügyfélszolgálatokon sem kell már maszkot viselni

Július elejétől a kormányablakok is a veszélyhelyzet előtt megszokott módon fogadják az ügyfeleket. A lakosság átoltottságának köszönhetően a korábban bevezetett ügyfélszolgálati korlátozásokra most már nincs szükség, a régi rendben várja ügyfeleit a Baranya Megyei Kormányhivatal.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2021. július 5. 16:23

Az összefogásról szólt a baranyai oltási program

Ünnepi rendezvény keretében köszönte meg a Baranya megyei oltási programban végzett kitartó és lelkiismeretes munkát dr. Horváth Zoltán kormánymegbízott azon szervezetek, intézmények, egészségügyi szolgáltatók képviselőinek, amelyek az elmúlt hónapokban – a megyei oltási munkacsoporttal együttműködve – mindent megtettek a koronavírus-járvány visszaszorítása érdekében.

KORMÁNYHIVATALOK, 2021. július 1. 8:19

Július 1-jétől már az uniós oltási igazolás is elérhető az EU-n belüli utazásokhoz

Magyarország, miután elsőként vezette be a védettségi igazolványt és az oltást igazoló applikációt, július elsején bevezeti az uniós védettségi igazolást is.

KORMÁNYHIVATALOK, 2021. július 1. 8:48

Tíz hónappal hosszabbodik a lejárt jogosítványok érvényessége

A veszélyhelyzetek alatt lejárt, illetve lejáró okmányok egységes meghosszabbítására vonatkozó szabályozás lépett életbe, azonban az uniós rendelkezések értelmében a jogosítványokra eltérő határidők vonatkoznak. Érdemes ellenőrizni az érvényességi dátumot és időben gondoskodni az okmányunk megújításáról.