Baranya Megyei Kormányhivatal

Dr. Horváth Zoltán

kormánymegbízott

Vezető hírek

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2021. október 13. 14:51

Baranyában is fokozottan ellenőrizte a fogyasztóvédelem a turisztikai szektort

A szolgáltatás színvonalának javítása céljából ezen a nyáron is kiemelten vizsgálta a fogyasztóvédelmi hatóság a turizmushoz kapcsolódó kereskedelmi és szolgáltatási tevékenységet, különös tekintettel arra, hogy a járványhelyzet miatt a magyar családok nagy része idén belföldön keresett kikapcsolódási lehetőséget. Baranyában is fokozott figyelem irányult a fesztiválokon, koncerteken, falunapokon megjelenő vendéglátó egységekre.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2021. október 13. 11:31

Támogatják a vállalkozóvá válást

Október 20-ig jelentkezhetnek azok álláskeresők, akik saját vállalkozást szeretnének indítani az állami foglalkoztatási szerv által meghirdetett központi munkaerőpiaci program segítségével.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2021. október 6. 15:45

Új szabályok könnyítik meg a fogyasztói jogok érvényesítését

2021-től a bő másfél évtizede változatlan szabályozás átfogó korszerűsítésével új időszámítás kezdődött a jótállás, illetve a szavatosság területén Magyarországon. A Baranya Megyei Kormányhivatal fogyasztóvédelmi munkatársai kétnapos fórum keretében tájékoztatták a jogszabályi változásokról a pécsi Árkád üzletház kereskedőit.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2021. szeptember 29. 0:00

Új korszak az erdőgazdálkodásban

Jelenleg a magánerdők közel egynegyedén úgynevezett „erdőgazdálkodási megbízási szerződések” alapján folyik az erdőgazdálkodás, azonban ezek a régi szerződések – Az erdőről, az erdő védelméről és az erdőgazdálkodásról szóló 2009. évi XXXVII. törvény értelmében – 2021. december 31-én hatályukat vesztik. Az új szerződéseket már most célszerű megkötni, hogy az erdőgazdálkodói jogosultság folyamatossága biztosítható legyen.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2021. szeptember 8. 9:40

A kormányhivatal naprakész adatokkal, tanácsokkal segíti a pollenallergia elleni küzdelmet

Az allergiások száma évről évre növekszik, hazánkban jelenleg mintegy 2,5 millió ember szenved valamilyen allergiás megbetegedésben. A legtöbbeknek - közel egymillió embernek - a parlagfű pollenje okoz gondot, ráadásul a parlagfű-allergia megnöveli a további allergiák kialakulásának esélyét is. Ezért is fontos az a tájékoztató, illetve szakmai munka, amellyel a kormányhivatalok a parlagfű elleni küzdelmet segítik, illetve az allergiások mindennapjait igyekeznek megkönnyíteni.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2021. szeptember 8. 9:37

Lendületben az építőipar, de még mindig sok a szabálytalanság

Átfogó, összehangolt ellenőrzési kampány keretében vizsgálták a kormányhivatalok az építőipari szektor vállalkozásait annak érdekében, hogy visszaszorítsák a jogsértéseket. A baranyai ellenőrzések tapasztalatai alapján a legnagyobb problémát még mindig az építkezéseken dolgozók bejelentés nélküli foglalkoztatása jelenti.