Baranya Megyei Kormányhivatal

Dr. Horváth Zoltán

kormánymegbízott

Vezető hírek

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2021. szeptember 8. 9:40

A kormányhivatal naprakész adatokkal, tanácsokkal segíti a pollenallergia elleni küzdelmet

Az allergiások száma évről évre növekszik, hazánkban jelenleg mintegy 2,5 millió ember szenved valamilyen allergiás megbetegedésben. A legtöbbeknek - közel egymillió embernek - a parlagfű pollenje okoz gondot, ráadásul a parlagfű-allergia megnöveli a további allergiák kialakulásának esélyét is. Ezért is fontos az a tájékoztató, illetve szakmai munka, amellyel a kormányhivatalok a parlagfű elleni küzdelmet segítik, illetve az allergiások mindennapjait igyekeznek megkönnyíteni.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2021. szeptember 8. 9:37

Lendületben az építőipar, de még mindig sok a szabálytalanság

Átfogó, összehangolt ellenőrzési kampány keretében vizsgálták a kormányhivatalok az építőipari szektor vállalkozásait annak érdekében, hogy visszaszorítsák a jogsértéseket. A baranyai ellenőrzések tapasztalatai alapján a legnagyobb problémát még mindig az építkezéseken dolgozók bejelentés nélküli foglalkoztatása jelenti.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2021. augusztus 16. 16:35

Folyamatos a 12-18 éves korosztály oltása és a harmadik vakcinák beadása Baranya megyében

Egész nyáron fogadják az oltóhelyek a fiatalokat, így továbbra is folyamatosan lehet időpontot foglalni a 12 év feletti gyermekek oltására. Így nem kell megvárni a tanév kezdetét, amikor az iskolákban is lesz lehetőség az oltás felvételére. Ennek köszönhetően a magyar iskolákban nagyobb biztonságban kezdődhet meg az oktatás.

KORMÁNYHIVATALOK, 2021. július 27. 19:58

Önkéntes orvosok jelentkezését várja az oltási munkacsoport

A magyar lakosság további átoltottságának növelése érdekében oltási akciót szervez a 60 év felettiek számára az országos oltási munkacsoport.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2021. augusztus 4. 10:29

Jelentkezzen Önkéntes Katonai Szolgálatra!

Önkéntes katonai szolgálatra várja a jelentkezőket a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség. Az Önkéntes Tartalékos Rendszer legújabb elemével elsősorban a fiatalokat szeretnék megszólítani, de nemtől és kortól függetlenül bárki jelentkezhet.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2021. július 21. 0:00

Szigorodtak a parlagfű elleni védekezésre vonatkozó szabályok

A parlagfű hazánk leggyakoribb gyomnövénye, amelynek virágpora több allergiás megbetegedés kiváltója, mint az összes többi allergén növényé együttvéve. Az allergia hazánkban a negyedik legfontosabb nem fertőző betegség, jelentősen befolyásolja a mindennapi életvitelt, csökkenti a teljesítőképességet, ezért a parlagfű-mentesítési feladatokat komolyan kell venni.