Baranya Megyei Kormányhivatal

Dr. Horváth Zoltán

főispán

Vezető hírek

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2022. szeptember 30. 13:36

Újabb jelentős területet tisztítanak meg az illegális hulladéklerakók elleni küzdelem jegyében

Már több mint 7800 tonna szemét tűnt el az illegális lerakatokból a Baranya Megyei Kormányhivatal tavalyi évben létrehozott hulladékgazdálkodási szervezeti egységének köszönhetően. A kormányhivatal megbízásából a napokban Pécsett, a Budai vám mögötti területről kezdték meg az ott jogellenesen elhelyezett, az előzetes becslések szerint legalább háromezer tonnányi hulladék elszállítását, a környezetet elcsúfító lerakat felszámolását.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2022. szeptember 12. 15:04

Baranyában is kérhető a vállalkozóvá válást segítő támogatás

Az állami foglalkoztatási szerv által indított munkaerőpiaci program keretében azok igényelhetnek támogatást vállalkozóvá válásukhoz, akik a kérelem benyújtásakor legalább egy hónapja álláskeresőként nyilvántartottak.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2022. szeptember 6. 11:03

Jelentősen csökkenti a méhnyakrák kockázatát a HPV elleni védőoltás

Hazánkban évente közel 400 nő veszti életét a méhnyakrák miatt, annak ellenére, hogy az állam évek óta ingyenes HPV elleni védőoltással, valamint védőnői méhnyakszűrési programmal is igyekszik csökkenteni a méhnyakrák miatti halálozást. Fontos, hogy minél többen éljenek a térítésmentes oltási és szűrési lehetőségekkel. A hetedik osztályosoknak ingyenesen járó HPV elleni vakcinát szeptember 12-ig kérhetik az érintettek szülei az iskolai védőnőnél.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2022. augusztus 25. 13:35

Jelentkezés a 2022. évi őszi érettségi vizsgára

Akinek nem sikerült elég pontot szereznie a tavaszi érettségi időszakban, az most javíthat, esetleg több pontot érő, szintemelő vizsgát tehet. A 2022/2023. tanév október-november hónapjában esedékes közép- és emelt szintű érettségi vizsgákra 2022. szeptember 5. napjáig lehet jelentkezni.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2022. július 1. 13:34

Baranya megyében is átvették az első új típusú rendszámtáblát

Július 1-jétől érkeznek az új, korábbinál hosszabb rendszámok, amelyek fokozatosan, felmenő rendszerben váltják fel a régieket. Baranya megyében az első új rendszámot Müllerné dr. Juhos Bernadett, a kormányhivatal főigazgatója adta át tulajdonosának.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2022. június 24. 10:54

Jöhet a harmadik felvonás

Dr. Horváth Zoltán a napokban vette át kinevezési okmányát Orbán Viktor miniszterelnöktől, így immár harmadik ciklusát kezdi kormánymegbízottként a Baranya Megyei Kormányhivatal élén. Az elmúlt évek tapasztalatairól, eredményeiről és a jövőbeli tervekről kérdeztük.