Baranya Megyei Kormányhivatal

Dr. Horváth Zoltán

kormánymegbízott

Vezető hírek

KORMÁNYHIVATALOK, 2021. február 18. 7:58

Elindult az újraindításról szóló konzultáció

A kérdőívet a vakcinainfo.gov.hu és a nemzetikonzultacio.kormany.hu oldalon is ki lehet kitölteni. Hét kérdésre lehet válaszolni, többek között a védettségi igazolvánnyal, az éttermek és szállodák újraindításával és az este 8 óra utáni kijárási tilalommal kapcsolatban.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2021. február 5. 14:01

Még több segítség a nehéz helyzetbe került vállalkozásoknak

A kormány döntést hozott arról, hogy a folyamatos kifizetések felgyorsítása érdekében a vírusválság miatt nehéz helyzetbe került vendéglátóipar, turisztika és szórakoztatási szektor vállalkozásai utófinanszírozás helyett ezentúl előleg formájában juthatnak hozzá az ágazati bértámogatáshoz.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2021. február 4. 15:51

Felkészültek a tömeges oltásra

A Covid-19 elleni védőoltással kapcsolatos feladatok végrehajtásáról adott tájékoztatás dr. György István területi közigazgatásért felelős államtitkár a Baranya Megyei Oltási Munkacsoport tegnapi ülésén. Mint elmondta, az első két legveszélyeztetettebb csoport – az egészségügyi dolgozók, valamint az idősotthonokban, szociális intézményekben dolgozók és élők – oltása után, újabb nagy feladat következik: a legidősebb korcsoportban elkezdik a lakosság oltását is.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2021. február 2. 14:31

Február közepéig lehet jelentkezni érettségi vizsgára

Azok, akik jelenleg nem állnak tanulói jogviszonyban és már van érettségi bizonyítványuk, 2021. február 15-ig jelentkezhetnek a tavaszi időszakra meghirdetett közép- és emelt szintű érettségi vizsgákra.

KORMÁNYHIVATALOK, 2021. január 31. 8:43

Minden megyében felkészülnek a hatvan év felettiek oltására + videó

Jövő héten megkezdődik az oltás a 60 éven felüli regisztráltak körében, közülük elsőként a legidősebbek kapják meg a vakcinákat. Ez hatalmas logisztikai feladat, amelynek végrehajtásáról dr. György István államtitkár, az Operatív Törzs oltási munkacsoportjának vezetője a megyei és fővárosi védelmi bizottság mellett működő oltási munkacsoportok vezetőivel és tagjaival személyesen egyeztet a napokban.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2021. január 20. 10:29

Modern környezetben vásárolhatnak a pécsiek a megújult Konzum Coop szupermarketben

A Coop üzletlánc franchise tagjaként a Mecsek Füszért Zrt. jelentős beruházást hajtott végre Pécs központjában. A Konzum Áruház felújításával párhuzamosan az ott található Coop szupermarket mintegy 200 millió forintos ráfordítással újult meg. A fejlesztéseket és az átalakult üzletet a sajtó képviselői ma a helyszínen is megtekinthették. Dr. Horváth Zoltán kormánymegbízott a beruházás kapcsán kiemelte, a kormány jelentős forrásokkal támogatja a gazdaságot, a munkahelyek megőrzését és hogy minél több hazai áru kerüljön az üzletekbe.