Baranya Megyei Kormányhivatal

Dr. Horváth Zoltán

kormánymegbízott

Vezető hírek

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2022. január 20. 15:12

Már lehet jelentkezni a tavaszi érettségi vizsgákra

Azok, akik jelenleg nem állnak tanulói jogviszonyban és már van érettségi bizonyítványuk 2022. január 19-től jelentkezhetnek a tavaszi időszakra meghirdetett közép- és emelt szintű érettségi vizsgákra.

KORMÁNYHIVATALOK, 2022. január 10. 13:42

Be kell jelenteni az erdőgazdálkodási jogosultságokat

Az idei év január 1-jén több erdőtulajdonost is érintő fontos változás lépett életbe. Azon erdőterületek vonatkozásában, amelyeken az erdőgazdálkodási jogosultság 2021. december 31. előtt kötött szerződésben rögzített, tartós megbízás jogcímén alapult, az erdészeti hatóságként eljáró kormányhivatalok 2022. január 1-jétől – a törvény erejénél fogva – törölték az erdőgazdálkodási jogosultságot az erdőgazdálkodói nyilvántartásból.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2021. december 31. 11:07

Földhivatali ügyfélfogadás szünetelése

A Baranya Megyei Kormányhivatal Földhivatali Osztályainak ügyfélszolgálatain 2022. január 3-án (hétfőn) a délelőtti órákban -a földhivatali informatikai rendszer biztonságos üzemeltetése érdekében szükséges rendszerkarbantartás miatt – szünetel az ügyfélfogadás.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2021. december 17. 9:22

Hátrányos helyzetű gyerekek örülhetnek a kormányhivatali ajándékoknak

A Baranya Megyei Kormányhivatal munkatársai – folytatva az eddigi hagyományokat – az idei évben 135 szépen feldíszített, nagy gonddal csomagolt cipős dobozt töltöttek meg édességgel, ajándékokkal, hogy örömet szerezzenek a baranyai, hátrányos helyzetű gyermekeknek.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2021. december 15. 9:57

Felkészült ügyintézők fogadják az ügyfeleket a kormányablakokban

Idén ősszel az országban több mint 1200 kormányablakban dolgozó tisztviselő oktatását és vizsgáztatását tette lehetővé a Miniszterelnökség és a Veszprém Megyei Kormányhivatal együttműködése. „A területi államigazgatási szervek humánerőforrásának fejlesztése” című, KÖFOP-2.1.3-VEKOP-15-2016-00002 számú kiemelt projektnek köszönhetően a Baranya Megyei Kormányhivatal munkatársai közül 32 sikeresen vizsgázó ügyintéző vette át a bizonyítványát a december 14-én, Pécsett.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2021. november 23. 14:42

Még mindig sok üzletben jutnak alkoholhoz a fiatalok

A fiatalok dohánytermékkel és alkoholtartalmú itallal történő kiszolgálása visszatérő probléma, ezért a fogyasztóvédelmi hatóság kiemelt figyelmet fordít annak vizsgálatára, hogy a nemzeti dohányboltok, a különböző kereskedelmi egységek, illetve a vendéglátóhelyek betartják-e az erre vonatkozó szabályokat.