Baranya Megyei Kormányhivatal

Dr. Horváth Zoltán

kormánymegbízott

Vezető hírek

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2022. május 20. 11:34

Fokozottan ellenőrzik a kültéri sporteszközöket

A fogyasztóvédelmi hatóság kiemelt figyelmet fordít a családok szabadidős tevékenységének biztonságára, amelynek érdekében a 2022. évi ellenőrzési programban is fontos elemként jelenik meg a kültéri, szórakozási célú sporteszközökkel kapcsolatos vizsgálat.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2022. május 16. 13:42

Indul a parlagfüves területek ellenőrzése

A parlagfű hazánk leggyakoribb gyomnövénye, amelynek virágpora több allergiás megbetegedés kiváltója, mint az összes többi allergén növényé együttvéve. Éppen ezért a parlagfű irtására vonatkozó előírásokat komolyan kell venni. Az idei évben a parlagfüves területek ellenőrzését – a korábbiaktól eltérően – már május 16. napjától megkezdi a hatóság

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2022. május 3. 14:32

Rangos szakmai díjat kapott az egykori mohácsi selyemgyár megújult épülete

A Műemléki Világnaphoz kötődő ünnepélyes rendezvényen, 2022. április végén adták át az idei ICOMOS-díjakat a Magyar Tudományos Akadémia nagytermében, Budapesten. Az idei év díjazottjai között van az egykori mohácsi selyemgyár helyreállított épülete is.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2022. május 1. 22:57

Több mint 13 ezer vizsga várható Baranyában a tavaszi érettségi időszakban

Baranya megyében idén tavasszal 41 vizsgahelyszínen összesen 3735 érettségiző fog számot adni tudásáról. A most kezdődő vizsgaidőszakban középszinten 68 vizsgatárgyból 10924, emelt szinten pedig 46 vizsgatárgyból 2287 vizsgajelentkezésre került sor.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2022. április 12. 11:24

Baranyai sonka sótartalmával is gond volt

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium élelmiszer és vegyipari laboratóriuma – kormányhivatalok fogyasztóvédelmi hatóságának közreműködésével – minden tavasszal ellenőrzi a húsvéti időszak jellegzetes termékeit. A csokinyulakra, -csibékre és -tojásokra az elmúlt években megszokott jó minőség volt jellemző, megfeleltek a laborvizsgálaton, ahogy a vizsgált pálinkák is. Az idén ellenőrzött hatvan termék közül mindössze öt sonka – köztük egy baranyai húsáru – sótartalmával volt probléma.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2022. március 29. 14:24

Nem mindig egészséges a forrásvíz

A tavasz és a jó idő beköszöntével egyre többen kirándulnak, túráznak a Mecsekben, ezért különösen fontos, hogy a természetjárók tisztában legyenek vele, a forrásvizek – folyamatosan változó vízminőségük miatt – kizárólag saját felelősségre fogyaszthatók.