Baranya Megyei Kormányhivatal

Dr. Horváth Zoltán

főispán

Vezető hírek

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2022. november 15. 15:34

Tájékoztatta a jegyzőket a Baranya Megyei Kormányhivatal

Jegyzői értekezletet tartott 2022. november 10-én a Baranya Megyei Kormányhivatal. A kormányhivatali szakemberek ezúttal is sok hasznos tudnivalóval járultak hozzá, hogy a résztvevők a jövőben is felkészülten láthassák el feladataikat.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2022. október 20. 10:35

A sikeres hatósági intézkedéseknek köszönhetően eltűntek a használt gumiabroncsok Pécs határából

Mintegy 12 ezer használt gumiabroncs tűnt el Pécs határából a Baranya Megyei Kormányhivatal hulladékgazdálkodási szakembereinek intézkedése nyomán. Ugyanis a hatóság felszólításainak eleget téve a cserkúti telek tulajdonosa a közel múltban teljesen megtisztította a területet. A 120 tonna abroncs szakszerű ártalmatlanítása is garantált: a hulladék egy része egy pécsi gumifeldolgozóba, másik fele a királyegyházai cementgyárba került.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2022. október 14. 8:59

Ajánlattételi felhívás felnőttképzőknek

Megjelent a GINOP-6.1.1-15 kódszámú, „Alacsony képzettségűek és közfoglalkoztatottak képzése” című kiemelt projekt keretében a 2021. január 1-jétől indítható képzések jegyzékének VI. számú kiegészítéséhez kapcsolódó ajánlattételi felhívás.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2022. szeptember 30. 13:36

Újabb jelentős területet tisztítanak meg az illegális hulladéklerakók elleni küzdelem jegyében

Már több mint 7800 tonna szemét tűnt el az illegális lerakatokból a Baranya Megyei Kormányhivatal tavalyi évben létrehozott hulladékgazdálkodási szervezeti egységének köszönhetően. A kormányhivatal megbízásából a napokban Pécsett, a Budai vám mögötti területről kezdték meg az ott jogellenesen elhelyezett, az előzetes becslések szerint legalább háromezer tonnányi hulladék elszállítását, a környezetet elcsúfító lerakat felszámolását.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2022. szeptember 12. 15:04

Baranyában is kérhető a vállalkozóvá válást segítő támogatás

Az állami foglalkoztatási szerv által indított munkaerőpiaci program keretében azok igényelhetnek támogatást vállalkozóvá válásukhoz, akik a kérelem benyújtásakor legalább egy hónapja álláskeresőként nyilvántartottak.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2022. szeptember 6. 11:03

Jelentősen csökkenti a méhnyakrák kockázatát a HPV elleni védőoltás

Hazánkban évente közel 400 nő veszti életét a méhnyakrák miatt, annak ellenére, hogy az állam évek óta ingyenes HPV elleni védőoltással, valamint védőnői méhnyakszűrési programmal is igyekszik csökkenteni a méhnyakrák miatti halálozást. Fontos, hogy minél többen éljenek a térítésmentes oltási és szűrési lehetőségekkel. A hetedik osztályosoknak ingyenesen járó HPV elleni vakcinát szeptember 12-ig kérhetik az érintettek szülei az iskolai védőnőnél.