A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal kezdeményezésére a Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rendőri akciót hajtott végre a közlekedési hatóság kecskeméti járműműszaki vizsgálóállomásán.

A bűnügyi nyomozók az akció keretében külföldről származó járművek okiratait vizsgálták, amelynek során egy esetben közokirat-hamisítás bűntett gyanúja merült fel. A magyarországi forgalomba helyezés engedélyezésének kezdeményezése során a külföldi forgalmi engedély meghamisításának gyanúja alapján az érintett jármű dokumentumait az eljáró bűnügyi nyomozók a szükséges intézkedések megtétele céljából lefoglalták. Amennyiben beigazolódik a közokirat-hamisítás gyanúja, a bűntett elkövetőjére 3 évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható.

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal közlekedési hatósága a nyomozó hatósággal együttműködve kiemelt figyelmet fordít a külföldi járművek forgalomba helyezésének engedélyezése és a járművek műszaki vizsgálatai során az esetlegesen felmerülő bűncselekmények gyanújának kiszűrésére.

(Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal)