Május 30. és június 3. között a Kiskunfélegyházi járásba, valamint a Kalocsai járás területén teljesít szolgálatot a két mobilizált kormányablakunk, amelyek az év során a megye valamennyi járásába eljutnak majd.

o 2022. május 30. és június 3. között
Kiskunfélegyházi, valamint a Kalocsai Járás települései

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatalnál 2018 áprilisában kezdte meg működését az új mobilizált ügyfélszolgálat, amely lehetővé teszi, hogy a kormányablakbuszban lévő két munkaállomáson az ügyfelek igénybe vehessék a kormányablakok szolgáltatásait, megkönnyítve ezzel ügyeik intézését. A hatékonyabb, gyorsabb ügyintézést szem előtt tartva, 2021 őszén szolgálatba állt a megye második mobilizált kormányablaka is a megye lakosai számára a 19 működő kormányablakunk, valamint 2 okmányirodánk mellett.


A kitelepülések során lehetőség nyílik a veszélyhelyzet alatt lejárt okmányok cseréjére, valamint a kormányablakbusz segítségével helyben intézhetők az alábbi ügyek:

- személyi igazolvány igénylése
- lakcímváltozás bejelentése
- vezetői engedély ügyek
- diákigazolvány ügyek
- útlevél igénylése
- lejárt okmányok cseréje


Az elkészült okmányok átvételére a buszon – technikai okok miatt – nem lesz lehetőség, azokat később postázzák. A bankkártyás fizetés a mobilizált ügyfélszolgálaton is biztosított.


Az érintett járások településeire vonatkozó menetrend az alábbi linkre kattintva érhető el.
http://kormanyablak.hu/hu/bacskiskun-megye-mobiliz%C3%A1lt-ugyfelszolgalat

(Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal)