Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kecskeméti Járási Hivatalának Kecskemét, Rákóczi út 5. szám alatti Kormányablak Osztályán belül 2022. február 01. nappal Gépjármű Ügyintézési Pont (GÜP) kezdi meg működését, a hatékonyabb és gyorsabb ügyfélkiszolgálás érdekében.

Az újonnan kialakított Gépjármű Ügyintézési Ponton nem klasszikus ügyfélfogadás zajlik, hanem elsősorban a gépjármű-kereskedőkből, márkaképviseletekből és szállítmányozási cégekből álló, egyidejűleg több gépjárművel kapcsolatos ügyet intéző speciális ügyfélkör kiszolgálása valósul meg.

A magánszemélyek továbbra is kormányablakainkban intézhetik gépjárművekkel kapcsolatos kérelmeiket, bejelentéseiket, de a GÜP létrejöttével ők is rövidebb várakozási idővel számolhatnak. A Gépjármű Ügyintézési Ponton az ügyintézés kizárólag előzetesen lefoglalt időpontban történik.

A GÜP-ben intézhető ügyek:

  • márkakereskedések, használt jármű-kereskedések, szállítmányozó cégek gépjárművekkel kapcsolatos kérelmeinek átvétele, ügyeinek intézése (járművek forgalomba helyezése, átírása, kivonása)
  • ideiglenes rendszámok kiadásával kapcsolatos ügyintézés („Z”, „P”)
  • közlekedésigazgatási hatósági ügyekben háttérfeladatok ellátása

 

Ügyfélfogadási idő:
Hétfő-kedd: 8.00-18.00 óra
Szerda-csütörtök: 8.00-16.00 óra
Péntek: 8.00-12.00 óra

Elérhetőség:
e-mail cím: [[[INmAEcjYFklfcsOgSq6WmMWlha29ybWFueWFibGFrMi5rZWNza2VtZXRAYmFjcy5nb3YuaHU=]]]
telefonszám: 06 (76) 795-257, 06 (76) 795-250

(Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal)