A hatékonyabb, gyorsabb ügyintézést szem előtt tartva, 2021. szeptember 27. napjától szolgálatba áll a megye második mobilizált kormányablaka a megye lakosai számára, elsőként a Kecskeméti Járás területén.
A szeptember 24-ei átadó ünnepségén köszöntőt mondott Dr. Domokos Péter, a Miniszterelnökség kormányablakokért felelős miniszteri biztosa és Kovács Ernő a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja. A rendezvényen részt vett továbbá dr. Salacz László országgyűlési képviselő és dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester.

Dr. Domokos Péter kiemelte, hogy a most átadott busz egy harmadik generációs kormányablakbusz, amelyet az eddigi tapasztalatok alapján, rengeteg munkával alakítottak ki úgy, hogy ez a busz a lehető legkényelmesebben szolgálja ki az ügyfeleket, figyelembe véve a legapróbb részleteket is.

Kovács Ernő ismertette, hogy a meglévő kormányablakbuszunk jól teljesít, bevált, csak az idén eddig közel háromezer ügyfelet fogadtunk benne. – Jók a lakossági visszajelzések, amelyeknek figyelembevételével úgy gondoltuk, hogy bővítjük a szolgáltatást, így már két Mobilizált Kormányablak teljesít szolgálatot a megyében – tette hozzá a kormánymegbízott.

Az átadót megelőzően Domokos Péter miniszteri biztos előadást tartott a járási hivatalvezetők és a kormányablakok vezetői számára, amelyben kitért a kormányzati ügyfélszolgálat-hálózat közeljövőben megvalósuló fejlesztéseire is.  A nap zárásaként pedig ellátogatott a Deák Ferenc téri kormányablakba.

(Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal)