Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal

Kovács Ernő

főispán

RSS feliratkozás

Hírek

Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal, 2022. szeptember 19. 14:49

Kitüntették a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal munkatársát

Dr. Balogh Melinda megyei tisztifőorvost, a kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának vezetőjét Bács-Kiskun Megye Közigazgatásáért Díjjal tüntette ki Rideg László, a megyei közgyűlés elnöke a megyeházán.

Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal, 2022. szeptember 13. 13:57

Sikeres volt a nyári diákmunkaprogram

A kormány 2022-ben is meghirdette a nyári diákmunka programot, Bács-Kiskun megyében több, mint 153 millió forint támogatást biztosítva erre. A programban azok a nappali tagozatos diákok vehettek részt, akik a tényleges foglalkoztatásukkor már betöltötték a 16. életévüket, és legkésőbb a program befejezésekor még nem múltak el 25 évesek, elősegítve ezzel a munkatapasztalat megszerzése mellett a jövedelemszerzés lehetőségét is.

Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal, 2022. szeptember 5. 11:06

Rendőrségi akció a közlekedési hatóságnál a közokirat-hamisítás ellen

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal közlekedési hatóságának kezdeményezése alapján a Kecskeméti Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya 2022. augusztus 29. napján rendőri akciót hajtott végre a közlekedési hatóság kecskeméti járműműszaki vizsgálóállomásán.

Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal, 2022. augusztus 25. 14:08

Hamarosan célba érkeznek a beiskolázási adományok

A Magyar Vöröskereszt Bács-Kiskun Megyei Szervezete beiskolázási adománygyűjtést szervezett rászoruló gyermekek és családok részére, amely kampányhoz a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal is csatlakozott a megyében.

Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal, 2022. augusztus 4. 14:16

Bács-Kiskun megyében fürdésre kijelölt természetes fürdővizek osztályba sorolása fürdővizek vízminősége alapján

A természetes fürdővizek szakmai szempontból történő értékelését és osztályozását 4 fürdési idényben vett fürdővíz minták laboratóriumi vizsgálata alapján a Kormányhivatal végzi, a Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlásának, ill. az Európai Bizottság szakmai javaslatának figyelembevételével.

Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal, 2022. július 8. 13:06

Átadták a Bajai Járási Hivatal felújított épületegyüttesét

Soha nem tudhatott maga mögött ilyen eredményes tíz évet, ilyen tudatos építkezést és fejlesztést a modern magyar közigazgatás – mondta a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára Baján, a járási hivatal felújított épületegyüttesének átadó ünnepségén.

Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal, 2022. június 29. 15:23

Jelentse be név nélkül az elhagyott hulladékot a HulladékRadar alkalmazással!

A lakosság környezettudatossága, igénye az egészséges és tiszta környezetre folyamatosan erősödik. A lakossági bejelentések nagyban segítik a kormányhivatal munkáját. Az elmúlt években a jogellenesen elhagyott hulladékokkal kapcsolatos bejelentések kivétel nélkül megalapozottnak bizonyultak, és valóban jogsértő állapotokat találtak kollégáink az adott helyszínen.

Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal, 2022. június 24. 12:11

Ismét nyakunkon a parlagfűszezon

Világszerte milliók életét keseríti meg a parlagfű okozta allergia. Magyarországon is egyre többen szenvednek a tünetektől, továbbá a mezőgazdaságban gyomnövényként közvetlenül is gondot jelent, hiszen jelentős terméskiesést is okozhat, irtása éppen ezért fontos és törvény szerint is kötelező.

Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal, 2022. június 21. 8:45

Átadta a kinevezési okiratot a fővárosi és a megyei kormánymegbízottaknak Orbán Viktor

2022. június 20-án letette az esküt és ünnepélyes keretek között vehette át a kormánymegbízotti kinevezését Orbán Viktor miniszterelnöktől Kovács Ernő, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott a Karmelita kolostorban.Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal, 2022. június 13. 9:41

Indul az államilag támogatott diákmunka program Bács-Kiskun megyében is

Idén is állami támogatással vállalhatnak munkát a nappali tagozatos 16-25 év közötti Bács-Kiskun megyei tanulók július-augusztusban. A 25 év alattiak munkavégzése az idéntől szja-mentes, így több pénz maradhat a diákoknál.