A https://www.kormanyhivatal.hu weboldal a fővárosi és vármegyei kormányhivatalok hivatalos információs honlapja, amely folyamatosan frissülve aktuális híreket, beszámolókat, hírdetményeket, multimédiás tartalmakat közöl a kormányhivatalok mindenkori tevékenységéről. A fentieken túl a honlap Dokumentumtárában kapnak helyet azok a tartalmak, amelyeknek közlésére törvények vagy rendeletek kötelezik a kormányhivatalokat, illetve más, az állampolgárok érdeklődésére számot tartó anyagok és dokumentumok is.

A honlap publikus teszt formájában 2011. október 3-án kezdte meg működését. A tesztfázis a korábbi honlapok migrációjának befejezése, illetve a várhatóan szükséges hibajavítások után szűnik meg.

A kormányhivatali portál publikus szolgáltatásait a honlap készítői a későbbiekben is folyamatosan fejleszteni kívánják.

Technikai tudnivalók

A weboldal a W3C XHTML és CSS 2.0-ás szabványokon alapulva a legtöbb és széles körben használt böngészővel kompatibilis, és 1024x768-as felbontásra optimalizált. A honlap az Internet Explorer 6-os verzióját nem támogatja.

Az oldalak megtekintéséhez javasolt magyar nyelvű, ingyenesen letölthető böngészőverziók:

A kormanyhivatal.hu akadálymentes változata támogatja a vakok és gyengénlátók számára készített felolvasó programokat. Erre alkalmas - többek között - a következő szoftver is: