Vezető hírek

KORMÁNYHIVATALOK, 2021. december 3. 8:01

Újabb egy héttel meghosszabbítják az oltási akciót + videó

Újabb egy héttel meghosszabbítja a kormány az oltási akcióhetet, és felkérte az Operatív törzset, hogy dolgozzák ki a lokális Oltási akciónapok rendszerét országosan – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

KORMÁNYHIVATALOK, 2021. december 1. 8:21

Januártól gyorsabbá és egyszerűbbé válik az adatváltoztatásokkal kapcsolatos ügyintézés

Január elsejétől gyorsabb és egyszerűbb lesz az adatváltoztatásokkal kapcsolatos ügyintézés és a közművek átírása az adatváltozás-kezelési szolgáltatás bevezetésével: a lakossági ügyfelek kezdeményezhetik, hogy okmányadataik változtatásairól elektronikusan kapjanak értesítést a velük szerződésben álló közművek és cégek, kiváltva a személyes ügyintézést.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2021. november 22. 14:17

Rendkívüli ellenőrzéseket tart a fővárosi kormányhivatal a benzinkutakon

Szúrópróbaszerűen ellenőrzi Budapest Főváros Kormányhivatala a budapesti benzinkutakon található mérőeszközöket a következő hónapokban. A kormányhivatal megvizsgálja, hogy a kiszolgált üzemanyag mennyisége egyezik-e azzal, amit a mérőeszköz mutat, a megengedett eltérés nem lehet nagyobb fél százaléknál. Az ellenőrzés során a töltőpisztolyoknak sértetlen tanúsító jellel kell rendelkezniük (hologramos zárjegy), amely a minősítéstől számított egy évig érvényes.

KORMÁNYHIVATALOK, 2021. november 12. 16:00

November 15-től kötelező a maszkviselés a kormányablakokban

2021. november 15-től, azaz hétfőtől valamennyi kormányablakban és kormányhivatali ügyfélszolgálaton mindenkinek – ügyfeleknek és ügyintézőknek is – kötelező a szájat és az orrot eltakaró maszkot viselni.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2021. november 19. 12:16

Mesterséges intelligenciával teszik gyorsabbá a kormányhivatalok munkáját

Új érintőképernyős, önkiszolgáló ügyintézési pontok (KIOSK) segítik majd a gyors és automatizált ügyintézést az ország kormányablakaiban és az okmányirodákban.

Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal, 2021. november 11. 15:58

Államtitkári látogatás díjátadóval Tatabányán + videó

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatalban tett látogatást Dr. György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára. A szakmai egyeztetés és értekezlet mellett a Megyei Védelmi Bizottság ülésén is részt vett.