Vezető hírek

KORMÁNYHIVATALOK, 2022. augusztus 9. 22:13

Áramkedvezményre jogosultak az elektromos gyógyászati segédeszközt használók

A nagycsaládosok gázkedvezményéhez hasonlóan az elektromos gyógyászati segédeszközt használók (pl. mozgássérültek) áramkedvezményre jogosultak, amelyet a kormányablakban igényelhetnek.

KORMÁNYHIVATALOK, 2022. július 29. 12:49

A nagycsaládosoknak a kormányhivatalhoz kell beadni a gázárkedvezmény iránti igényt

A rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos arra kérte a nagycsaládosokat, hogy a kormányhivatalokban igényeljék a rezsicsökkentés által számukra biztosított további gázárkedvezményt, ugyanis az nem jár automatikusan. Az igényt csak annak kell benyújtani, aki jelenleg nem részesül a támogatásban.

KORMÁNYHIVATALOK, 2022. július 15. 9:34

Új, rendkívüli támogatást igényelhetnek a baromfi- és sertéstartók

A baromfi- és sertéstartók július 16-25. között elektronikusan nyújthatják be támogatási kérelmeiket a Magyar Államkincstárhoz, amely a jogos igényeket legkésőbb 2022. szeptember 30-áig fizeti ki.

KORMÁNYHIVATALOK, 2022. július 1. 8:17

Érkeznek az új rendszámok

Július 1-től a három betűből és három számból álló rendszámtáblákat a négy betűből és három számból álló kombináció váltja fel (AAA-123 helyett AA-AA-123). A változásra azért van szükség, mert a jelenlegi karakterkészlet kifutóban van.

KORMÁNYHIVATALOK, 2022. június 29. 14:35

Egyszerűsödik az egészségügyi ellátásokhoz kapcsolódó utazási költségtérítés rendszere

A papíralapú utalványokat online rendszer váltja fel július 1-jén – jelentette be a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára.

KORMÁNYHIVATALOK, 2022. június 21. 8:32

Átvették kinevezésüket a kormánymegbízottak

Átadta a kinevezési okiratot a fővárosi és a megyei kormánymegbízottaknak Orbán Viktor miniszterelnök hétfő délután a Karmelita kolostorban, a kormánymegbízottak ezután letették hivatali esküjüket – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.