Vezető hírek

KORMÁNYHIVATALOK, 2022. július 1. 8:17

Érkeznek az új rendszámok

Július 1-től a három betűből és három számból álló rendszámtáblákat a négy betűből és három számból álló kombináció váltja fel (AAA-123 helyett AA-AA-123). A változásra azért van szükség, mert a jelenlegi karakterkészlet kifutóban van.

KORMÁNYHIVATALOK, 2022. június 29. 14:35

Egyszerűsödik az egészségügyi ellátásokhoz kapcsolódó utazási költségtérítés rendszere

A papíralapú utalványokat online rendszer váltja fel július 1-jén – jelentette be a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára.

KORMÁNYHIVATALOK, 2022. június 21. 8:32

Átvették kinevezésüket a kormánymegbízottak

Átadta a kinevezési okiratot a fővárosi és a megyei kormánymegbízottaknak Orbán Viktor miniszterelnök hétfő délután a Karmelita kolostorban, a kormánymegbízottak ezután letették hivatali esküjüket – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal, 2022. június 15. 13:57

Indul az államilag támogatott diákmunka program Komárom-Esztergom megyében is

Idén is állami támogatással vállalhatnak munkát a nappali tagozatos 16-25 év közötti tanulók július-augusztusban, a program részleteit sajtótájékoztató keretében ismertette a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal. A 25 év alattiak munkavégzése az idéntől szja-mentes, így több pénz maradhat a diákoknál.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2022. június 10. 13:00

Eljárást indított a Ryanairrel szemben a fővárosi kormányhivatal

Azonnali fogyasztóvédelmi eljárást indított a Ryanairrel szemben a fővárosi kormányhivatal.

KORMÁNYHIVATALOK, 2022. június 8. 14:07

Folyamatosan monitoringozzák a természetes fürdőhelyek vízminőségét a kormányhivatalok

Magyarország természetes élővizein több mint 250 fürdőhely található. A biztonságos fürdőzés érdekében elengedhetetlen a fürdőhely kijelölések engedélyezése, illetve a fürdővíz minőségének folyamatos monitoringozása – mondta el Dr. Pápai Enikő Veszprém megyei tisztifőorvos.