Vezető hírek

KORMÁNYHIVATALOK, 2021. július 20. 15:01

A második oltás felvételével kapcsolatos tudnivalók

Előfordul, hogy az első oltást felvett személyek ismétlő oltásukat különböző okok (pl. betegség, nyaralás, külföldi utazás stb.) következtében a vakcina alkalmazási előiratában rögzített időpontban nem tudják felvenni.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2021. július 22. 16:25

Folytatódnak a Modern Városok Program egri fejlesztései + videó

A kormány elkötelezett a Modern Városok Program folytatása mellett és biztosítani fogja az egri fejlesztésekhez szükséges támogatásokat – erősítette meg Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a megyeszékhelyen, miután dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott kezdeményezésére egyeztetésen vett részt a város jelenlegi és volt polgármestereivel.

Zala Megyei Kormányhivatal, 2021. július 16. 10:37

Off-road pálya épült a harci járműveknek + videó

Elkészült a ZalaZone Járműipari tesztpálya legújabb létesítménye, a katonai off-road pálya első üteme. A 2021. július 15-i programon két miniszter mellett Marco van Lieshout, a Rheinmetall Hungary Zrt. ügyvezetője köszöntötte a megjelenteket. Az átadáson a megye és a város vezetői – köztük dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott, Vigh László országgyűlés képviselő, dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke, és Balaicz Zoltán polgármester is jelen voltak.

KORMÁNYHIVATALOK, 2021. július 15. 14:24

Tájékoztatás a rokkantsági ellátás kompenzációjáról

2021. július 1. napjával hatályba lépett a megváltozott munkaképességű személyek ellátásairól és egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXCI. törvény 33/B. §-a. Az érintettek az 500 ezer forintos kompenzáció vagy állapotvizsgálat alapján az ellátás újraszámítása között választhatnak.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2021. július 9. 9:37

Újabb kormányablak nyílt Szekszárdon + videó

A Miniszterelnökség mintegy 38 millió forintos támogatásával megnyílt Tolna megye tizedik, Szekszárd második kormányablaka a Bezerédj utca 1. szám alatt.

KORMÁNYHIVATALOK, 2021. július 1. 8:19

Július 1-jétől már az uniós oltási igazolás is elérhető az EU-n belüli utazásokhoz

Magyarország, miután elsőként vezette be a védettségi igazolványt és az oltást igazoló applikációt, július elsején bevezeti az uniós védettségi igazolást is.