Vezető hírek

KORMÁNYHIVATALOK, 2021. március 2. 15:30

Versenyt futunk az idővel, tovább gyorsítunk az oltáson + videó

Magyarország már a harmadik helyen áll az európai uniós oltási ranglistán azzal, hogy az első oltást több mint 721 ezren, a másodikat 252 847-en kapták meg – mondta a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára, az oltási munkacsoport vezetője.

KORMÁNYHIVATALOK, 2021. február 26. 10:35

A határoknál mindenképpen szigorításokra van szükség a járvány miatt + videó

A kormányfő mindenkit arra kért pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, hogy regisztráljon a koronavírus elleni vakcináért. Így húsvétra az összes jelentkező megkaphatja az első adagját, és ezzel pedig Magyarországon lesz messze a legmagasabb az átoltottság az unióban – tette hozzá Orbán Viktor.

KORMÁNYHIVATALOK, 2021. február 25. 13:44

Március 15-ig fennmaradnak a korlátozások + videó

A kormány március 15-ig változatlan formában fenntartja a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozásokat – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón.

KORMÁNYHIVATALOK, 2021. február 23. 8:05

Mit kell tudni a regisztrált legidősebbek és a 60 év alatti krónikus betegek oltásáról?

Február első hetén elkezdődött a regisztrált legidősebbek oltása, ezzel párhuzamosan február második hetében megkezdődött a 60 év alatti krónikus betegek oltása is. Az oltandókat a háziorvosuk értesíti és egyeztet velük az oltás pontos időpontjáról és helyszínéről, amely lehet a kórházi oltópont, a háziorvosi rendelő, vagy az idős ember otthona is. Az oltások ütemét a rendelkezésre álló vakcina határozza meg.

KORMÁNYHIVATALOK, 2021. február 18. 7:58

Elindult az újraindításról szóló konzultáció

A kérdőívet a vakcinainfo.gov.hu és a nemzetikonzultacio.kormany.hu oldalon is ki lehet kitölteni. Hét kérdésre lehet válaszolni, többek között a védettségi igazolvánnyal, az éttermek és szállodák újraindításával és az este 8 óra utáni kijárási tilalommal kapcsolatban.

Zala Megyei Kormányhivatal, 2021. február 25. 16:16

Zalában is megkezdődött a Sinopharm-vakcinával történő oltás

Február 23-án Zala megyébe is megérkezett a kínai Sinopharm cég oltóanyaga. A háziorvosok részére a kormányhivatal juttatta el a közel 8000 személy beoltására elegendő vakcinát, akik az oltásra regisztrált személyek immunizálását már ezzel az oltóanyaggal is megkezdték.