Vezető hírek

KORMÁNYHIVATALOK, 2022. december 1. 10:17

Érdemes az igazgatási szünet előtt elintézni az ügyeket a kormányablakokban

Országszerte 60 kijelölt kormányablak és a Központi Okmányiroda a december 22. és január 6. között elrendelt igazgatási szünet ideje alatt is nyitva tart.

KORMÁNYHIVATALOK, 2022. december 2. 8:35

A földhivatalokban is szünetel az ügyintézés az igazgatási szünet alatt

Speciális szabályokat vezetett be a kormány a földhivatalok esetében az igazgatási szünet idejére. A legtöbb állami ügyfélszolgálathoz hasonlóan az ingatlanügyi hatóságoknál is szünetel december 22. és január 9. között az ügyintézés. Az ez idő alatt beérkezett kérelmeket a földhivatalok január 9-én dolgozzák fel, ezért az ügyfélszolgálatok legkorábban január 10-én nyitnak ki.

KORMÁNYHIVATALOK, 2022. december 6. 15:22

Egyre hatékonyabb az áldozatirányítás

Az áldozatsegítők a csökkenő bűnügyi számok mellett is egyre több áldozatot érnek el - mondta Varga Judit igazságügyi miniszter az Áldozatsegítő Központ budapesti konferenciáján.

Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal, 2022. november 28. 10:08

Energiatakarékossá válnak a kormányhivatalok

Az elmúlt években mintegy ötszáz kormányhivatali épület energetikai korszerűsítése valósult meg ötvenmilliárd forintból – mondta a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára Sopronban, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Kiss János utcai épületének átadóünnepségén.

Pest Megyei Kormányhivatal, 2022. november 30. 16:37

Illegális hulladéktelepet számolnak fel Érden

200 köbméter vegyes hulladékot halmozott fel egy magánszemély két ingatlanon, amelyet most a Pest Megyei Kormányhivatal szállíttat el.

KORMÁNYHIVATALOK, 2022. október 12. 16:03

Változik egyes kormányablakok nyitvatartása novembertől

A szomszédunkban dúló háború és a brüsszeli szankciók energiaválságot okoztak. A sokszorosára megnövekedett energiaárak miatt a kormány 25 százalékos gázfelhasználás-csökkentést írt elő az állami szerveknél, ezért 2022. november 2. és tervezetten 2023. március 17. között egyes, kisebb forgalmú kormányablakokban és okmányirodákban szünetel az ügyfélfogadás.