Vezető hírek

KORMÁNYHIVATALOK, 2022. május 24. 17:39

Megalakult az ötödik Orbán-kormány

Novák Katalin köztársasági elnök átiratát a miniszterek kinevezéséről az Országgyűlés keddi ülésén ismertették.

KORMÁNYHIVATALOK, 2022. május 22. 9:00

Országos akció: hétvégén is intézhetőek a lejárt személyi okmányok

Rendkívüli, hétvégi nyitvatartással segítik a kormányablakok a június 30-án lejáró személyazonosító okmányok cseréjét. Május utolsó hétvégéjétől június végéig Budapest és Pest megye valamennyi kormányablaka, vidéken pedig több mint 120 kijelölt kormányablak fogadja az ügyfeleket szombaton és vasárnap 8 és 14 óra között; pünkösdvasárnap kivételével. Kizárólag a veszélyhelyzet alatt lejárt személyazonosító igazolvány, vezetői engedély és útlevél cseréjét lehet intézni.

Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal, 2022. május 23. 11:08

A határszemlék mindannyiunk érdekét szolgálják

Felhívjuk a tisztelt ingatlantulajdonosok és földhasználók figyelmét a 2022. évi határszemle ellenőrzésekre, melyek Komárom-Esztergom megyében is elkezdődnek.

Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal, 2022. május 11. 8:23

Fokozott figyelmet kell fordítani a táboroztatásra

A táborok szervezése és működtetése során különös figyelmet kell fordítani a közegészségügyi és járványügyi szabályok szigorú betartására, minden résztvevő egészsége érdekében. Ezek kapcsán igyekszünk segítséget adni a következőkben.

KORMÁNYHIVATALOK, 2022. május 20. 9:49

Egyszerűbbé válik a társasházi parkolóhelyek eladása

2022. május 2-tól lehetővé vált a társasházi teremgarázsban lévő gépjármű parkolóhelyek ingatlan-nyilvántartási nyilvántartásba vétele egyéb önálló ingatlanként, amely a jövőre nézve jelentősen könnyíti az adásvételüket és a kölcsönszerződés fedezeteként jelzálogjoggal való terhelésüket.

KORMÁNYHIVATALOK, 2022. május 9. 9:52

Már a kormányablakokban is lehet kérelmezni a menedékes státuszt

Újabb, az ukrajnai háború elől menekülőket segítő jogszabályt fogadott el a kormány: hétfőtől a kormányablakokban is benyújtható a menedékeskénti elismerés iránti kérelem, nemcsak az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóságnál.