Felavatták a Zalakarosi Fürdő újonnan megépült szaunavilágát, amely nagyban hozzájárul a fürdővendégek még színvonalasabb kiszolgálásához.

A fürdő legújabb fejlesztése – ahogy az 2019. december 19-i avatáson Novák Ferenc polgármester kijelentette – az ország egyik legjobb szaunavilága, amely összesen közel bruttó 450 millió forintból valósult meg. A beruházáshoz a Magyar Turisztikai Ügynökség a Kisfaludy Turisztikai Program keretében nyújtott 100 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást.

Az ünnepségen elsőként dr. Sifter Rózsa, Zala megye kormánymegbízottja mondott beszédet. Hangsúlyozta: mi, zalaiak méltán lehetünk büszkék a zalakarosi fürdőre, amely az egész megye kiemelkedő értéke, s nemcsak Magyarországon, hanem a közép-európai régióban is kiemelkedő turisztikai célpont.

A kormány fontosnak tartja, hogy a turisztikai érdeklődés ne csak Budapestet célozza, hanem a Balaton, a borvidékek és a termálkincsről híres fürdőhelyek is bekerüljenek a turisták kedvelt úti céljai közé – jelentette ki dr. Sifter Rózsa, majd hozzátette: a nagy hagyományokkal bíró fürdőváros, Zalakaros már régóta fent van hazánk turisztikai térképén. A fejlődés dinamikus és a fürdő munkatársai, valamint a városvezetés elhivatottsága okán joggal bízhatunk abban, hogy ez még hosszú ideig így is marad.

Ruzsics Ferenc, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke szintén méltatta az önkormányzatnál és a fürdőnél folyó ambiciózus munkát, majd Novák Ferenc polgármester arról beszélt: a jövő sikere azon múlik, hogy a Zalakarosi Fürdő és a település fejlesztései tudják-e egymást erősíteni. A szándék ez, ennek jegyében épültek például kerékpárutak, került sor kerékpárosversenyekre – jövőre részt vesznek a Giro d’Italia körversenyben is – és több mint másfél milliárd forintból hamarosan elindul az új gyógyhelyi városközpont kialakítása.

Juhász Szabolcs, a Magyar Turisztikai Ügynökség turizmusszakmai igazgatója arról beszélt: a tavalyi rekordév után – amikor 15,5 millió turistát és 40 milliónál is több vendégéjszakát regisztráltak Magyarországon – 2019-et még jobb adatokkal zárhatják, a hazai turizmus várhatóan ismét rekordot dönt.

Cziráki László, a Zalakarosi Fürdő Zrt. vezérigazgatója ismertette a fejlesztés részleteit. Közölte: a szaunavilág két szinten valósult meg, az új épület közel 200 vendég fogadására alkalmas. Az emeleten gőzkabin, aromabioszauna, élményzuhanyok kaptak helyet és egy infrapihenőteret is kialakítottak. Az alsó szinten pedig jakuzzik, hideg- és melegvizes merülőmedencék, továbbá egy közel 60 férőhelyes szauna készült, ahol szaunaceremóniákat tartanak majd.

A kivitelező Szabadics Zrt. nevében Szabadics Attila alelnök jelentette készre a beruházást, az új komplexumra Hella Ferenc református lelkész és dr. Háda László katolikus plébános kért áldást. Az eseményt ünnepélyes szalagátvágás zárta.

(Zalai Hírlap, Zala Megyei Kormányhivatal, fotó: Zalai Hírlap)