A tavaly októberben üzembe helyezett kormányablak busz pénteken bekapcsolódott az Egerszeg Fesztivál forgatagába, ahol az emberek megismerkedhettek a mobil ügyfélszolgálattal.

Fontosnak tartottuk, hogy ezen a sok érdeklődőt vonzó rendezvényen is megmutassuk a megyei kormányhivatal fejlődő szolgáltatásait – mondta dr. Sifter Rózsa a Dísz téren megrendezett sajtótájékoztatón. A kormánymegbízott hozzátette: a busz fő feladata, hogy a kistelepüléseken élőknek nyújtson teljes körű szolgáltatást, míg a megyeszékhelyen a polgármesteri hivatalban, illetve a Zónában található kormányablak áll az ügyfelek rendelkezésére.

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos kiemelte a mobil ügyfélszolgálat rugalmas működését, amely lehetővé teszi, hogy a kormányablak keresse fel az ügyfelet, és ne fordítva. Dr. Pál Attila, a megyei közgyűlés elnöke leszögezte: számukra minden fontos, ami a kistelepüléseken élőket szolgálja. Balaicz Zoltán polgármester a város és a kormányhivatal jó kapcsolatáról beszélt, ami a fejlesztésekhez kapcsolódó engedélyezések, eljárások korrekt megvalósulásában nyilvánul meg. Tompa Gábor fesztiváligazgató üdvözölte a busz jelenlétét, hiszen egy fesztivál is alkalmas arra, hogy a szolgáltatások közel kerüljenek a lakossághoz.

A buszt felkereste a Csány-iskola diákjainak egy csoportja is, főként olyan fiatalok, akik a jövőjüket a közigazgatáshoz kapcsolódó szakmákban látják.

(Zala Megyei Kormányhivatal, Zalai Hírlap, Fotó: Zala Megyei Kormányhivatal, Ifj. Vigh László)