2017. november 13. és 17. között – immár tizennegyedik alkalommal kerül megrendezésre a Kormánytisztviselői Véradó Hét. Az újabb véradó alkalomra nem csak kormánytisztviselőket és állami tisztviselőket várunk. Bárki jelentkezhet, aki véradással szeretné segíteni rászoruló embertársait.

A korábbi tapasztalatok alapján, és a szokásos gyakorlatnak megfelelően, a Kormánytisztviselői Véradó Hét öt munkanapon át tart. A kijelölt időszakban Budapesten minden hétköznapon más – előre meghatározott – minisztériumban és kormányzati intézményben lehet vért adni, illetve a megyei kormányhivatalokban is e hét során van lehetőség a véradásra. A véradók 500 Ft-os Erzsébet-utalványt, illetve ásványvizet és csokoládét kapnak. A kezdeményezés hírei, eredményei - annak hivatalos Facebook oldalán - a „Kormánytisztviselői Véradó Hét” oldalon, nyomon követhetők.

A Kormánytisztviselői Véradó Héten belül

- Zalaegerszegen a véradás időpontja 2017. november 13. (hétfő) 08.00-14.30, helyszíne a Zala Megyei Kormányhivatal földszinti Deák terme (Zalaegerszeg, Kosztolányi u. 10.),

- Nagykanizsán a véradás időpontja 2017. november 14. (kedd) 09.00-13.00, helyszíne a Nagykanizsa Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal (Vasemberház) Díszterme (Nagykanizsa, Erzsébet tér 1.),

- Keszthelyen a véradás időpontja 2017. november 14. (kedd) 11.00-14.00, helyszíne a Véradó Állomás, a Városi Kórház „D” épület földszintjén (Keszthely, Ady u. 2.).

A véradás feltétele az eredeti TAJ kártya vagy TAJ kártya száma, illetve személyi igazolvány és lakcímkártya felmutatása!

(Emberi Erőforrások Minisztériuma, Zala Megyei Kormányhivatal)