Nyárra megújul a Zala Megyei Kormányhivatal épületeinek sorában a Zalaegerszeg, Kossuth utca 9-11. szám alatti ingatlan, amelyben egyebek mellett a társadalombiztosítási és foglalkoztatási főosztály működik.

Az elmúlt időszakban a Zala Megyei Kormányhivatal számos épületén végeztek energetikai felújítást.

Az érintett épület beruházásának költsége bruttó 124.587.000 forint. A fejlesztéssel a számítások szerint évente 7.982.577 forint megtakarítást érnek majd el az energiaszámlákban.

A következő hónapokban 166 nyílászárót cserélnek ki az épületen, amelyet 1746,4 négyzetméteren szigetelnek le, továbbá folyamatban van a világítás korszerűsítése, melynek keretében 747 lámpatestet cserélnek korszerűbbre. A projektnek része 115 darab 260 wattos, 29,75 kWp teljesítménnyel bíró napelemes rendszer kiépítése is.

Az épületben az alábbi szervezeti egységek helyezkednek el: – a Zala Megyei Kormányhivatal Egészségbiztosítási Osztálya, továbbá a Nyugdíj Nyilvántartási és Ellenőrzési Osztálya; – a Zalaegerszegi Járási Hivatal Egészségbiztosítási, Családtámogatási és Nyugdíjbiztosítási Osztálya; – a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő Nyugat-dunántúli Területi Hivatala.

Az energetikai felújítás az épületben található szervezeti egységek ügyfélszolgálati tevékenységét nem befolyásolja, az ügyfélfogadást – a megszokott időben – zavartalanul biztosítják az ügyfelek számára.

Az épület keleti, azaz utcafronti homlokzatát 2017. március 23-án elkezdték felállványozni, az ingatlan teljes homlokzati hosszában nehézállvány létesül.

Az állványzat földszinti része – szélességéből adódóan – gyalogos közlekedésre a munkálatok időtartama alatt is alkalmas lesz. A biztonságos közlekedés érdekében teljes hosszban védtető, valamint egy védőfüggöny készül. A homlokzati állvány várhatóan május második hetéig a helyszínen marad.

A Zala Megyei Kormányhivatal illetékesei azt ígérik, hogy az épület utcafronti részének kivitelezési munkálatai a 2017. június 8. és 11. között megrendezendő Egerszeg Fesztivál idejére elkészülnek, addig is kérik és köszönik az állampolgárok türelmét.

A kormányhivatal egyébként a közelmúltban tíz épületén indított energetikai fejlesztést. A beruházás keretében, épületenként eltérően, a határoló szerkezetek hőszigetelése, a nyílászárók cseréje, világítás- és fűtéskorszerűsítés, valamint napelemes rendszer kiépítése valósult meg. A megye négy városában – Zalaegerszegen, Nagykanizsán, Zalaszentgróton és Keszthelyen – az összesen 971 millió forintos energetikai beruházás-sorozat tavaly októberben indult. Azóta a Földművelésügyi és Erdőgazdálkodási Főosztály Erdészeti Osztályának helyet adó épület 97.663.000 forintos korszerűsítése már tavaly decemberben befejeződött, továbbá március 9-én adták át a megyeszékhelyen a kormányhivatal földhivatali főosztályának is otthont adó Mártírok útjai ingatlant, melynek közel 120 milliós rekonstrukciója évente közel hétmillió forint megtakarítást eredményez az energiaszámlákban.

(Zalai Hírlap, Zala Megyei Kormányhivatal, Fotó: Zala Megyei Kormányhivatal)