Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is több rászorulónak segít a Zala Megyei Védelmi Bizottság tűzifa segély nevű akciójában.

Több éve megszervezi már a Zala Megyei Védelmi Bizottság azt a jótékonysági programot, melynek keretében a megyében élő rászorult családokat és egyedülállókat segítik.

Csütörtökön délelőtt egy keszthelyi ház elé érkezett az a teherautó, melyen kályhakész tüzelőanyag volt. A szervezők részéről elhangzott, hogy Manninger Jenő országgyűlési képviselő és Nagy Bálint alpolgármester tett javaslatot arra, hogy kik azok a rászorulók, akiknek a legnagyobb szükségük van az adományra.

- A védelmi bizottság 2013 óta folytat ilyen jótékony tevékenységet egy gazdasági társaság segítségével. Ők biztosítják és szállítják ki ingyen a tűzifát, a mi együttműködésünkkel – ismertette dr. Sifter Rózsa, a Zala Megyei Védelmi Bizottság elnöke. Szólt arról is, hogy a jótékonysági akció kezdete óta már négyszáz zalai családot segítettek ily módon. - Idén 65 családnak juttatunk egy-egy köbméter tűzifát, eddig nyolc családot kerestünk fel. Tudatosan tervezzük az akciót februárra: ilyenkorra már általában elfogy a megvásárolt tüzelő és szükség van a pótlásra – szólt az idei jótékonysági akcióról dr. Sifter Rózsa.

Manninger Jenő országgyűlési képviselő hozzátette: a szociális tűzifaprogramot egészíti ki ez a program. Mindez Kiss Mária otthonánál történt: az idős hölgy elmondta, hogy a most kapott tűzifa körülbelül egy hónapig lesz elegendő. A jótékonysági program keretében nem csak tüzelőt, hanem tartós élelmiszert is adományoz a rászorulóknak a védelmi bizottság.

(Zalai Hírlap, Zala Megyei Kormányhivatal, Fotó: Zala Megyei Kormányhivatal)