Ma délelőtt Zalaegerszegen, a Dombalja út 62. szám alatt lakóknak tűzifát, tartós élelmiszercsomagot és egyéb ajándékokat tartalmazó adományt adott át dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott, a Zala Megyei Védelmi Bizottság elnöke és Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos.

Az édesanya (Pfeiffer Ornella) egyedül neveli 3 éves kislányát, Jázmint, aki sokat betegeskedik. Szerény körülmények között élnek, kevés már a tűzifájuk is.

A Zala Megyei Védelmi Bizottság 2012. óta szervezi téli időszakban a legelesettebb, legrászorultabb családok tűzifával való megsegítését. Az elmúlt 6 évben több mint 350 zalai családot támogattak ezzel a módszerrel. Ebben az évben a zalaegerszegi Omega GM Kft. a Magyar Földgáztároló Zrt. beszállítója 2 millió forintot biztosított a tűzifa vásárlásához. A tűzifa kiszállítását szintén az Omega GM Kft. végzi a kezdetektől, ingyen és bérmentve.

A családok kijelölésében az országgyűlési képviselők, a Gyermekjóléti Központ és a polgármesterek segítették a védelmi titkárságot. Idén 70 zalai család részesül 2-2 m3 kályhakész tűzifa segélyben, és a legrászorultabbak átvehetnek egy-egy tartós élelmiszert tartalmazó csomagot is. A szállítást az elmúlt héten kezdték el és a tervek szerint február közepéig befejezik.

(Zala Megyei Kormányhivatal, Zalaegerszegi Televízió, Fotó. Ifj. Vigh László)