A Zala Megyei Védelmi Bizottság támogatásával idén tizedik alkalommal rendezték meg a Göcsej Harci Túrát Kemendolláron, a Göcsej tájegység szívében. A rendezvényt Héder Miklós, a Zala Megyei Védelmi Bizottság tagja nyitotta meg.

Idén első alkalommal regionális vetélkedőben vehettek részt a zalai iskolák csapatai. Zala megyéből tizenhárom tanintézmény regisztrált. Zalaegerszegi, nagykanizsai, keszthelyi és lenti középiskolák diákjai mérték össze erejüket, ügyességüket a környező megyékből is érkező versenyzőkkel.

Somogy, Vas, és Veszprém megye győztes válogatottjai - kiegészülve egy fővárosi csapattal - külön kategóriában versenyeztek egymással, és a Zala megyei iskolákkal is, hiszen a fődíjat az abszolút győztes mondhatta magáénak.

A megmérettetésen mindenki nyert, hiszen olyan feladatokat oldottak meg sikerrel, mint az íjászat, fegyveres váltó, elsősegély-nyújtási ismeretek, katona történeti teszt, lövészet. A tizenhét csapat, tizenhét feladatban mérte össze erejét, tudását.

A kiélezett versenyben a Zalai iskolák kategóriájában a Zalaegerszegi SzC Keszthelyi Asbóth Sándor Szakgimnáziuma Szakközépiskolája és Kollégiuma érte el a legtöbb pontot.

A megyén kívüli csapatok közül Veszprém megyei összeállítás bizonyult a legjobbnak. Az első helyezettnek járó kupán kívül a Budapest Fővárosi Védelmi Bizottság által felajánlott Vándorkupát is magukkal vihették.

(Zala Megyei Kormányhivatal, Zalaegerszegi Televízió, Fotó: Zala Megyei Kormányhivatal)