A Zala Megyei Kormányhivatal a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával együttműködésben „Szezonindító” Állásbörzét és Karriernapot szervezett Keszthelyen a Balatoni Múzeumban, 2017. április 20-án csütörtökön.

A Zala Megyei Kormányhivatal a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával együttműködésben, „Szezonindító” Állásbörzét és Karriernapot szervezett Keszthelyen a Balatoni Múzeumban, 2017. április 20-án csütörtökön.

A rendezvény során az érdeklődő álláskeresők és a középfokú oktatási intézmények végzős diákjai a Keszthelyen, Hévízen és környékükön kínált álláslehetőségekről, gyakorlati helyekről, a különféle képzésekről, támogatási lehetőségekről tájékozódhattak és kaptak segítséget a munka világába való bekapcsolódáshoz. A rendezvényen több mint 20 munkáltató kereste a megfelelő munkaerőt a betöltetlen álláshelyeire, jellemzően a vendéglátás területén.

A Foglalkozási Információs Tanácsadó munkatársai közreműködésével a diákok személyre szabott pályaorientációs tájékoztatást kaptak az elhelyezkedésre történő felkészüléshez. Ennek módja részben egy interaktív előadás volt, részben pedig egyéni tanácsadásra is lehetőség nyílt, ahol önéletrajz készítésben kaptak segítséget, illetve önismereti és pályaválasztási döntést segítő kérdőíveket is kitölthettek a fiatalok.

A rendezvény keretében tartott fórumon a Kormányhivatal és a NAV munkatársai az aktuális jogszabályváltozásokról, ellenőrzési tapasztalatokról és foglalkoztatási támogatásokról tájékoztatták az érdeklődő munkáltatókat.

(Zala Megyei Kormányhivatal)