Semmelweis Ignácot és az egészségügyben dolgozókat ünnepelték 2019. július 5-én, pénteken Zalaegerszegen az Arany Bárány Hotel Télikertjében, a Zala Megyei Szent Rafael Kórház és a Magyar Orvosi Kamara zalai szervezetének közös rendezvényén.

A megyei kórház főigazgatója szakmai számvetésében az 5,5 milliárdos kórház-rekonstrukció lezárultát, a külső telephelyen dolgozó osztályok beköltözését, a patológia 200 milliós műszerpark-cseréjét, a csőposta és a kézfertőtlenítő rendszer kialakítását, s az új műtéti technikák, diagnosztikai módszerek bevezetését idézte fel. A változtatás, a friss szemlélet nélkülözhetetlen a mai egészségügyben, de régen is ez volt a fejlődés motorja, ettől vált zsinórmércévé Semmelweis Ignác élete is – emelte ki dr. Halász Gabriella. A főigazgató gratulációját fejezte ki dr. Gárdos Lászlónak, a csecsemő- és gyermekosztály vezetőjének, aki a budapesti ünnepségen kimagasló szakmai munkája elismeréseként Batthyány-Strattmann László-díjban részesült. Végezetül bejelentette, hogy Semmelweis-nap alkalmából a kórház valamennyi közalkalmazottja 30 ezer forint jutalomban részesül.

Dr. Kecskés Gábor orvos-igazgató gondolatébresztő előadását követően kisfilm foglalta össze az elmúlt év főbb történéseit.

Balaicz Zoltán polgármester beszédében felidézte az alapellátás korszerűsítése ügyében tett erőfeszítéseket, a kórház alapítványait támogató jótékonysági eseményeket, s arra is kitért, hogy a város két éven belül 81 új parkolóhelyet tervez létrehozni a kórház vonzáskörzetében. Vigh László országgyűlési képviselő beszédében - többek között - a jövőre esedékes 14, majd 20 százalékos béremelést hangsúlyozta. Az ünnepségen részt vett dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott és dr. Pál Attila, a megyei közgyűlés elnöke is.

A rendezvény kitüntetések átadásával folytatódott.

(Zalai Hírlap, Zala Megyei Kormányhivatal, Fotó: Zalai Hírlap)