2018-ban is folytatjuk nagysikerű pályázatunkat, amelynek keretében újra és újra fókuszba kerülnek Zala megye épített örökségei.

Idén azokra az épített emlékekre kívánunk nagyobb figyelmet fordítani, amelyek elhelyezkedésük, tömegformálásuk, szerkezeti igényességük, homlokzati megjelenésük folytán elvarázsolják a tekinteteket. Minden érdeklődőt arra kérünk, hogy felgyorsult hétköznapjaiba iktasson be pár percet, álljon meg a lakókörnyezetében lévő épített emlék mellett, majd néhány percet eltöltve csodálja meg annak rabul ejtő részleteit. Ha megálltál és inspiráltak a látottak, arra buzdítunk, hogy pályázz! Várjuk azokról a Zala megyei védett épületekről készített műveiteket, amelyek elvarázsoltak titeket.

Rajzold le, készíts róla egy jó fényképet vagy prezentáld egy rövid videón keresztül és küldd el nekünk!

A pályaművek tetszőleges technikával készülhetnek, a rajzokat legfeljebb A/3 méretben, a fotókat legfeljebb 5Mb terjedelemben várjuk! Pályázni egyénileg és csoportosan, több pályaművel is lehet! Idei évben is lehetőséget biztosítunk arra, hogy benyomásaitokat, látásmódotokat kisfilm, videó, vagy egyéb digitális prezentáción keresztül is átadjátok. A digitális anyagokat egy tetszőleges videómegosztó portálra történő feltöltés után, az elérési cím megadásával várjuk.

A pályázatok elbírálásánál az egyes korcsoportokat és vizuális technikákat külön-külön értékeljük. A legjobb rajzokat, fényképeket, videókat és prezentációkat értékes díjakkal jutalmazzuk, továbbá a legszínvonalasabb pályaművekből kiállítást is szervezünk.

Kérjük, hogy a pályázatodon saját, illetve iskolád nevét jól olvashatóan tüntesd fel! Amennyiben a pályázatot postán küldöd és szeretnéd azt visszakapni az eredményhirdetés után, kérjük, szándékodat a pályázati anyagaidra írd rá! (A visszakért pályázatokat és a díjátadón át nem vett ajándékokat a kiállítás után a Zala Megyei Kormányhivatalnál átveheted, előzetes telefonos egyeztetés alapján; visszapostázásra nincs lehetőség!)

A pályaművek benyújthatóak elektronikusan ([[[TOEVYJTyFqZtLcyR7yN5yzGYaGF0b3NhZ0B6YWxhLmdvdi5odQ==]]]), illetve postai úton (Zala Megyei Kormányhivatal 8900 Zalaegerszeg, Kosztolányi u. 10., 8901 Zalaegerszeg Pf.: 227.), a borítékra kérjük ráírni: ”Varázslatos Örökségünk”!

A pályázatok benyújtási határideje: 2018. április 10.

Bővebb felvilágosítást ad: Lengl Zoltán állami főépítész (92/511-050, [[[oHYRNiqvsIKfVdFfjI6GEAUc0bGVuZ2wuem9sdGFuQHphbGEuZ292Lmh1]]])

(Zala Megyei Kormányhivatal, Fotó: Balázs Hanna)