A Zala Megyei Kormányhivatal 2019 novemberében Pályaválasztási Kiállítás és Szakmabemutató rendezvénysorozatot tart Nagykanizsán, Keszthelyen és Zalaegerszegen a Zala megyében tanuló 7-8. osztályos pályaválasztás előtt álló általános iskolás diákok, szüleik és pedagógusaik részére.

A Zala Megyei Kormányhivatal a megye szakképzési és köznevelési szervezeteivel együttműködve 2019. évben ismét megszervezi őszi Pályaválasztási Kiállítás és Szakmabemutató rendezvénysorozatát. A Zala megyében tanuló 7-8. osztályos pályaválasztás előtt álló általános iskolás diákok, szüleik, valamint pedagógusaik részére szervezett eseménynek November 7-én és 8-án Nagykanizsa, november 14-én és 15-én Keszthely, november 21-én, 22-én és 23-án pedig Zalaegerszeg ad helyszínt.

A rendezvényeken a megye szakképzést folytató középfokú oktatási intézményei, illetve a munkáltatók saját standdal mutatkoznak be, ahol szakmabemutatót tartanak, továbbá lehetőséget biztosítanak az egyes foglalkozások kipróbálására is.

Az általános iskolás diákok emellett pályaorientációs önismereti és pályaismereti csoportfoglalkozásokon vehetnek részt, valamint fórumbeszélgetéseken interaktív formában kérdezhetnek a szakmákról az azokban több éve sikeresen dolgozó szakemberektől, valamint a szakképzésben tanuló fiataloktól a pályaválasztásukról.

A Zala Megyei Kormányhivatal a rendezvényekhez kapcsolódóan „Mesterségek vonzásában – szakmák sokszínűsége képekben” művészeti pályázati felhívás keretében várja a felső tagozatos diákok műveit.

A részletes program és az információs anyagok elérhetőek a jobb oldalon, a "KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK" menüpont alatt.

(Zala Megyei Kormányhivatal)