Közel 90 millió forintos saját forrásból 55 kamerából álló térfigyelőrendszert építtetett ki Hévíz Város Önkormányzata a fürdővárosban, amely ezzel az ország legbiztonságosabb desztinációi közé sorolható.

Minderről dr. Sipos Gyula megyei rendőrfőkapitány beszélt a rendszer október 3-án tartott ünnepélyes átadóján, kiemelve: Hévíz eddig is a rendőrség kiemelt figyelme közepette élhette hétköznapjait.

Ma Zala az ország egyik legbiztonságosabb megyéje, és feltett szándékunk, hogy ezek közt is a legjobb legyen – emelte ki a főkapitány, hozzátéve: a biztonság nemcsak a lakosság számára, hanem a nemzetgazdasági fejlesztések terén is fontos, befektetést segítő körülmény.

A kamerarendszer kiépítése újabb példa arra, hogy a hévízi városvezetés odafigyel az itt élőkre és az idelátogatókra – mondta dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott, a Zala megyei védelmi bizottság elnöke. Hévíz turisztikai szempontból hazánk egyik legjelentősebb városa, ahol elengedhetetlen a részletekre való minőségi odafigyelés – tette hozzá. Magyarországon ma a béke, a rend, a magyar emberek biztonsága a legfontosabb közösségi értékek között szerepelnek, s a polgárok bíznak és bízhatnak a rendőrökben, a tűzoltókban, a polgárőrökben – jegyezte meg a kormánymegbízott.

Manninger Jenő, a térség országgyűlési képviselője kiemelte: a biztonság a turizmus területén ugyancsak elengedhetetlen, és nagy öröm, hogy Hévíz ebben is az élen jár, a megvalósult fejlesztés révén a jó statisztikai adatok pedig még tovább javulhatnak.

A frekventált hévízi közterületeken, csomópontokon elhelyezett, és a rendőrőrsre, valamint a közterület-felügyeletre bekötött 55 kamera közt fix és mozgatható eszközök is vannak, a város közigazgatási területére érkező utak „belépési pontjain” pedig rendszámfelismerő kamerákat helyeztek el - tájékoztatott Papp Gábor polgármester, hangsúlyozva, hogy a rendszer a város fejlődésével párhuzamosan bővíthető.

(Zalai Hírlap, Zala Megyei Kormányhivatal, fotó: Zalai Hírlap)