Adózással kapcsolatos ügyeiket is intézhetik az ügyfelek hétfőtől a kormányablakokban. Mindezt sajtótájékoztató keretében jelentették be a helyszínen, a Lenti Kormányablak épületében.

Jövő év január 1-jétől NAV-ügyintézők járnak el az egyes adóügyi ügyfélszolgálati tevékenységeknél a kormányablakokban. Az átalakulás megvalósítása 3 ütemben zajlik, a megyében először Lenti és Zalaszentgrót kormányablakai érintettek. A NAV-ablakokban az ügyfelek többek között bevallásokkal, igazolásokkal kapcsolatos ügyeket bonyolíthatnak, egyeztethetik adószámlájukat, de adóazonosító jellel, adókártyával kapcsolatban is intézkedhetnek.

A sajtótájékoztatón dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott, dr. Kaszás Anita, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának vezetője, Vigh László országgyűlési képviselő, dr. Pál Attila, a megyei közgyűlés elnöke és Horváth László, Lenti polgármestere is részt vett.

A kormánymegbízott elmondta: jelentős állomásához érkezett az államigazgatás reformja, ami az ügyfelek érdekében történik.

Dr. Kaszás Anita arról beszélt: Lentiben a NAV ügyintézője hétfőn és szerdán 8 -16 óráig, csütörtökön 18 óráig várja az ügyfeleket az adóügyek teljes körű ügyintézésével. Zalaszentgróton pedig hétfőn 8-16, csütörtökön 8-18 között fogadják az ügyfeleket. Hozzátette: lenti járás területén 20 ezer ügyfélre számítanak.

A továbbiakban a polgármester és a megyegyűlés elnöke is a kibővített szolgáltatások és az ügyfelekkel való közvetlenebb kapcsolat jelentőségét hangsúlyozta, míg Vigh László a NAV munkatársai által végzett fontos feladatokat emelte ki.

(Zalai Hírlap, Zalaegerszegi Televízió, Fotó: Zala Megyei Kormányhivatal)