93 és fél millió forintos uniós támogatásból újul meg a Keszthelyi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályának épülete. A pályázatot a Zala Megyei Kormányhivatal nyerte el, az összeget pedig az energiahatékonyság növelésére fordítják. A projekt egy 2015-ben elnyert pályázat második üteme, amely az épület második és harmadik emeletét érinti. Az összegből leszigetelik az épület homlokzatát és a tetőt, a régi nyílászárókat újakra cserélik és korszerűsítik a fűtést is. Emellett napelemek kerülnek az épület tetejére.

A munkaterületet sajtótájékoztató keretein belül adták át a kivitelezőnek. Manninger Jenő, a térség országgyűlési képviselője elmondta, az épület megújulásával Keszthely város központja is megszépül. Kiemelte, hogy a beruházás hozzájárul a munkavégzés javulásához is, hiszen csak megfelelő feltételek mellett lehet minőségi munkát végezni.

Dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott hangsúlyozta, hogy a beruházás során a foglalkoztatási és a népegészségügyi osztály irodái újulnak meg, emellett a harmadik emeleten helyet kap az állategészségügyi és élelmiszerlánc-biztonsági hivatal is. Hozzátette, hogy ez a projekt a 2015-ös beruházás második üteme. Az első ütemben az épület földszintje és első emelete újulhatott meg, emellett pedig a Kormányablakban kialakításra került a NAV ügyfélszolgálata. Itt az elmúlt egy hónapban több, mint 800 ügyfél fordult meg. A két pályázat során összesen 350 millió forintos fejlesztés jutott a Keszthelyi Járási Hivatalnak. A kormánymegbízott kiemelte azt is, hogy a korszerűsítésnek köszönhetően 2,8 millió forinttal csökken a hivatal energiaköltsége. Elhangzott, hogy az épületet az állam ingyenes használatba vette az önkormányzattól, ez ugyanis a pályázat egyik fontos feltétele volt.

Az elöljárók kiemelték: a járásban jelenleg is folyamatban van több épület felújítása, és a pályázati lehetőségek függvényében a jövőben is folytatódik a korszerűsítés.

A kivitelező a napokban megkezdi a munkálatokat a Keszthelyi Járási Hivatalban, a felújított épület átadására pedig május 31-én kerülhet sor.

(Zalatáj Kiadó, Fotó: Zalatáj Kiadó, Zala Megyei Kormányhivatal)