A város napját ünnepelték Lentiben 2020. január 4-én, az eseményen dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter is beszédet mondott.

A nyugalmazott veszprémi érsek, dr. Márfi Gyula által celebrált szentmisét követően a művelődési központban folytatódott az esemény, ahol Horváth László polgármester köszöntötte a megjelenteket.

Egy dinamikusan fejlődő fürdőváros megteremtésén dolgozunk, amely barátságos, vonzó, tiszta, harmóniában van a természettel, és tudatja a világgal, miért érdemes ellátogatni ide – említette a polgármester. Horváth László hozzátette: azt a célt szeretnénk elérni, hogy Lenti egy olyan hely legyen, amelyet a fiatalok alkalmasnak tartanak gyermekeik felnevelésére.

Dr. Benkő Tibor beszédében úgy fogalmazott: Lenti büszke lehet nemcsak az elért eredményeire, hanem arra is, hogy itt a hazájuk, szülőföldjük, a városuk iránt elkötelezett emberek élnek.

A miniszter felidézte: Lenti régi katonaváros, igaz, ma már nem teljesítenek itt katonák hivatásos szolgálatot, de annak szellemisége megmaradt, sok katona telepedett itt le. A város büszke lehet történelmére, hagyományaira, az innen származó neves emberekre – mondta. Fontos, hogy napjainkban is beszéljünk arról, mit jelent az emberek számára a nemzet, a haza. Lenti szép példája a történelmi múltnak és útnak. Fontos, hogy azt a rangot, amit az elődök kivívtak, fejleszteni tudjuk. Ehhez a kormány minden segítséget megad, de az eredményekhez szükség van önökre, a hazaszeretetre, a hűségre és az elkötelezettségre – zárta gondolatait a miniszter.

Az ünnepség utáni állófogadáson Vigh László miniszteri biztos, országgyűlési képviselő mondott pohárköszöntőt.

A rendezvényen dr. Sifter Rózsa, Zala megye kormánymegbízottja és Héder Miklós, a Zala Megyei Kormányhivatal főigazgatója is részt vett.

(Zala Megyei Kormányhivatal, Zalai Hírlap, Fotó: Zalai Hírlap)