Dinamikusan fejlődött Zala megye az elmúlt években, az építkezések mellett a megyei úthálózat bővítése is jó ütemben halad – mondta dr. Sifter Rózsa, Zala megye kormánymegbízottja 2020. szeptember 4-én a Vasi-Aszfalt Gép Kft. aszfaltkeverő üzemének átadóján. Hangsúlyozta, hogy ez a fejlesztés új munkahelyeket és új lehetőségeket is teremt a térségben.

V. Németh Zsolt vasi országgyűlési képviselő, a kiemelkedő nemzeti értékekért felelős miniszteri biztos köszöntőjében rámutatott, hogy egy magyar családi vállalkozás módszeresen építkezve jutott el addig, hogy saját befektetéseként aszfaltkeverő telepet létesítsen. Szerinte nemcsak a gyorsforgalmi utakra kell kizárólag koncentrálni, hanem a négyszámjegyű utakra is, mert ezek a hajszálerek kötik össze az országot.

Gyerkó Gábor polgármester fordulópontnak nevezte az üzem létrehozását, hiszen az ipari övezet első tagjaként úttörője lehet a község fejlődésének.

A petőmihályfai családi vállalkozás ügyvezetője, Kulcsár Béla egy régóta dédelgetett álom megvalósulásának nevezte a beruházást. Az aszfaltkeverő 100 tonna építőanyagot képes előállítani óránként.

(Zalai Hírlap, Zala Megyei Kormányhivatal, Fotó/Videó: Zalaegerszegi Televízió)