Kedves Ballagó Diákok!

Zala megye jó kezdet egy sikeres és nagyszerű életpályához. Számos iskola; gimnázium, szakgimnázium és szakközépiskola, valamint felelősségteljes, felkészült pedagógusok állnak a színvonalas oktatás szolgálatában.

Szerencsések vagytok, mert Magyarországon, egy fejlődő, lehetőségekkel teli országban kezdhetitek meg a felnőtt életet. A lehetőség azonban akkor érték, ha élni is tudunk vele.

A magyar jövőt azok a fiatalok jelentik, akik elég bátrak ahhoz, hogy a családot, a közösséget, a nemzetet válasszák, az európai érték mellett döntsenek a mindent uniformizáló szellemi divatirányzatok helyett.

Arra kérlek Benneteket, hogy hallgassátok meg szüleitek, tanáraitok tanácsát. Bízzatok magatokban. A könnyű út nem mindig vezet el a célunkhoz, csak a szorgalom és a becsület hozza meg a valódi sikert.

Tőlünk függ, hogy milyen jövő vár Magyarországra és Európára. Olyan, amilyet mi magunk választunk, vagy olyan, amilyet mások alakítanak számunkra.

Hiszek abban, hogy egy biztonságos, erős Magyarországot fogtok építeni, amelyhez szilárd értékrend, erős vállak és bátorság kell.

Arany János iránymutatása örök:

„Utaink most százfelé válnak,

De szívünk egy célért dobog.

Nekivágunk a küzdelmes mának,

S építünk egy szebb holnapot.”

Bármilyen pályán is indultok el, ne feledjétek, Zala megye mindig az otthonotok lesz. Számítunk Rátok a jövőben létesülő munkahelyeken is, visszavárunk Titeket, hogy tudásotokkal és képzettségetekkel tovább gazdagítsátok Zala megyét.

Itthon mindig Ti lesztek az elsők. Akárcsak a család támogatására, úgy a megye felelős vezetőinek segítségére is bizton számíthattok.

Bízunk Bennetek. A jövő a Tiétek.

(Zala Megyei Kormányhivatal)