Március elejétől ismét a lakosság rendelkezésére áll a Zala megyei kormányablak busz, amely a megye 6 járásában, összesen 38 településen kínálja szolgáltatásait.

2019. május 6-án a jármű a zalaszentmihályi közös önkormányzati hivatal előtt állomásozott, ahol dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott, valamint Manninger Jenő országgyűlési képviselő, miniszteri biztos tartott sajtótájékoztatót a tavaly október 2-án elindított busz eddigi tapasztalatairól.

Dr. Sifter Rózsa elmondta: nagy eredménynek tartja, hogy október óta közel 700 ügyfél vette igénybe a mobil kormányablakot, amely több mint kétezer ügyfajta helyben történő elintézésére kínál módot. Az eltelt időszakban az állampolgárok főként okmányok igénylésével összefüggésben, szociális és gyermekvédelmi igazgatással kapcsolatos ügyekben, valamint járműnyilvántartással és családtámogatással kapcsolatban keresték fel a kormányablak buszt – tette hozzá.

Manninger Jenő hangsúlyozta: az aprófalvas térségekben különösen fontos a nem helyhez kötött ügyintézés. Az országgyűlési képviselő szólt arról is, hogy ezáltal nő a falvak életképessége, hiszen szükség van a szolgáltatások elérhetőségére. Örömteli, hogy a kormányhivatal élen jár ebben – egészítette ki.

A busz menetrendjéről – az aktuális helyszínekről és időpontokról – a Járási Hivataloknál és a települések Polgármesteri Hivatalainál kihelyezett plakátokról, továbbá a Kormányhivatal honlapjáról és Facebook oldaláról is tájékozódhatnak.

A Zala megyei Mobilizált Kormányablak Ügyfélszolgálat kitelepülési helyszínei és időpontjai ide kattintva érhetők el.

(Zalai Hírlap, Zala Megyei Kormányhivatal, Videó: Miniszterelnökség)