Augusztus 7-én a 75 ezredik ügyfél kereste fel a Lenti Járási Hivatal kormányablakát. A különleges vendéget Drávecz Marianna hivatalvezető és Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos köszöntötte.

A lenti Máténé Czigány Ilona lett a 75 ezredik ügyfél Lentiben, a kormányablakban. Tegnap délután EU egészségbiztosítási kártyát igényelt a hivatalban. Mint mondta: az ügyintézés gyorsan lezajlott, a munkatársak rugalmasak voltak és külön kiemelte a 17, illetve 18 óráig tartó nyitvatartást, hiszen így munkaidő után is bárkinek lehetősége nyílik az ügyintézésre.

A köszöntést követő sajtótájékoztatón Drávecz Marianna elmondta: 2015-ben és 2016-ban több mint 22 ezer, idén félévig pedig mintegy 12 ezer ügyfél kereste fel a kormányablakot.

Látható, hogy folyamatosan nő az ügyfelek száma és erősödik a bizalom is a kormányablak szolgáltatásai iránt – mondta. – De nemcsak az ügyfelek, hanem az ügykörök száma is bővült, hisz a korábbi pár százhoz képest ma már több mint 1500 intézhető, illetve kezdeményezhető, továbbá folyamatosan bővül az elektronikusan intézhető ügyek száma is. Emellett az adóhatóság is teljes körű ügyintézési lehetőséget biztosít. Az ügyfélforgalmi statisztikák szerint legtöbben személyi igazolvánnyal és lakcímmel, illetve gépjárművekkel kapcsolatos ügyek miatt keresték fel a hivatalt.

Vigh László arról beszélt: azért alakultak meg a kormányablakok, hogy az állampolgárok minden ügyüket egy helyen tudják elintézni. – Az elmúlt időszakot áttekintve elmondható, hogy az emberek szívesen keresik fel ezeket a hivatalokat – emelte ki Vigh László. – Kiváló szakemberek dolgoznak ezeken a helyeken, akik segítik az ügyfeleket abban, hogy precízen és minél gyorsabban intézhessék el ügyeiket.

(Zalai Hírlap, Fotó: Korosa Titanilla, Ifj. Vigh László)