A magyar sajtó napja alkalmából hat szervezet vezetője köszöntötte a média zalai képviselőit kedden a megyeháza Deák termében.

A kormányhivatal, a megyei önkormányzat, a megyei rendőr-főkapitányság és a katasztrófavédelmi igazgatóság, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság megyei kirendeltsége, valamint a Zalaegerszegi Tankerületi Központ várta sajtóreggelire a média képviselőit.

Ez az alkalom tisztelet azok felé, akik nap, mint nap azon dolgoznak, hogy tájékoztassanak bennünket a szűkebb és tágabb környezetünkben zajló történésekről. Köszönjük nekik, hiszen fontos munkát végeznek – mondta Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos, majd hozzátette, a sajtó sokat tud tenni azokért a célokért, amik a felemelkedést szolgálják, a média képviselői nélkül a település-, város- és országépítés sem lehetséges.

Dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott a megyei közgyűlés elnöke, dr. Pál Attila és az állami szervek megyei vezetői nevében köszöntötte az újságírókat a hagyományos sajtónapi rendezvényen, megköszönve a média munkatársainak „a támogató együttműködést, valamint a felelősségteljes munkát”.

A sajtó szabadsága mindig is a szabadságvágy fontos része volt, ahogy 1848-ban is megfogalmazták a márciusi ifjak. Ez most sem változott, legfeljebb annyiban, hogy a nyilvánosság sokkal szerteágazóbb szinten működik, mint Petőfiék idejében – fogalmazott a kormánymegbízott. A hiteles és pontos tájékoztatás nagy felelősség. Köszönöm, hogy munkájukkal hozzájárulnak a kormányhivatal eredményességéhez akkor is, ha a téma olvasói szemmel sokszor száraznak tűnik és feldolgozása komolyabb elmélyülést igényel.

Dr. Sifter Rózsa bejelentette: kiemelkedő teljesítményük elismeréseként a Zala Megyei Kormányhivatal két munkatársát is kitüntetik a nemzeti ünnep alkalmából: Lázár Attila vadászati és halászati szakügyintéző és Márkus Tamás, az építésügyi és örökségvédelmi osztály vezetője miniszteri elismerő oklevélben részesül.

A rendezvényen a kormányhivatal munkatársa, Némethné Némethy Csilla a Magyarország az én hazám című dalt, a Zala Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat nevelőszülői hálózatában nevelkedő Cieloszyk Dorina pedig Petőfi Sándor A szabadsághoz című versét adta elő. (Zalai Hírlap, Fotó: Zala Megyei Kormányhivatal)

(Zalai Hírlap, Zala Megyei Kormányhivatal, Fotó: Zala Megyei Kormányhivatal)