Ötödik alkalommal szervezett táborozást a gyimesbükki Dani Gergely Általános Iskola 26 diákja részére az Erdeifaluért Alapítvány. Az Alapítvány már több mint 10 éve nyaraltat határon túli, nagycsaládos hátrányos helyzetű gyermekeket, akik soha nem jutnának el az anyaországba a támogatói segítség nélkül.

Ennek a kezdeményezésnek a részeként töltöttek el egy napot a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zalai Megyei Kirendeltségének fenntartásában lévő Zalaszentlászlói Innovációs, Oktatási és Közösségi Központban, ahol a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltségének igazgatója Györe Edina fogadta a csoportot.

Itt tartózkodásuk alatt köszöntötte őket Dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott asszony, valamint jövő évi iskolakezdésüket iskolaszer csomag átadásával támogatta. Beszédében kitért a Rákóczi vár romjainál található betonból és kőből készített magyar koronára, mely büszkén jelzi a közös múltat, hiszen Gyimesbükk lakosságának jelentős százaléka magyar. Magyarország ma már lélekben és testben is elég erős ahhoz, hogy felelősséget vállaljon az erdélyi magyarokért is.

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke úgy fogalmazott: „Nekünk magyaroknak akkor lesz jövőnk, akkor tudjuk megóvni közösségünket, épületeinket és szellemi örökségünket, ha összefogunk."

(Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltség, Fotó: Pezzetta Umberto)