Felhívjuk a Tisztelt Ügyfelek figyelmét, hogy a nyugdíjbiztosító, vagy a nyugdíjfolyósító munkatársai sem telefonon, sem személyesen nem keresik fel a nyugdíjas ügyfeleket. Nem kézbesítenek, és nem utalnak nyugdíj-kiegészítést, illetve nem kérik el az ügyfelek bankszámlaszámát, továbbá nem ellenőriznek nyugdíjszelvényt. Amennyiben adategyeztetésre van szükség, az csak hivatalos levél formájában, vagy az ügyfélfogadási helyen történő személyes megjelenés során történik.

A Zala Megyei Kormányhivatal Zalaegerszegi Járási Hivatala Foglalkoztatási, Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztály Nyugdíjbiztosítási Osztályán többen érdeklődtek telefonon, mert magát a nyugdíjbiztosító vagy nyugdíjfolyósító munkatársának mondó személy telefonon kérte meg őket a bankszámlaszámuk első 4 és utolsó 4 számjegyének megadására. A telefonáló tájékoztatása szerint azért van szükség a fenti adatok megadására, mert valamilyen típusú nyugdíj-kiegészítést fizetnek részükre.

Felhívjuk a Tisztelt Ügyfelek figyelmét, hogy:

A nyugdíjbiztosító, vagy a nyugdíjfolyósító munkatársai sem telefonon, sem személyesen nem keresik fel a nyugdíjas ügyfeleket. Nem kézbesítenek, és nem utalnak nyugdíj-kiegészítést, illetve nem kérik el az ügyfelek bankszámlaszámát, továbbá nem ellenőriznek nyugdíjszelvényt. Amennyiben adategyeztetésre van szükség, az csak hivatalos levél formájában, vagy az ügyfélfogadási helyen történő személyes megjelenés során történik.

Kérjük minden kedves ügyfelünket, hogy saját adatai és értékei biztonsága érdekében telefonos, vagy személyes érdeklődésre se adjon ki semmilyen személyes adatot.

Nyugdíjbiztosítási és nyugdíjfolyósítási ügyében Zala Megyében az alábbi elérhetőségeken fordulhat munkatársainkhoz:

Zala Megyei Kormányhivatal Zalaegerszegi Járási Hivatal Foglalkoztatási Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztály Nyugdíjbiztosítási Osztály

Cím: 8900 Zalaegerszeg, Kossuth u. 9-11.

Tel.: 92/597-440

Zala Megyei Kormányhivatal Nagykanizsai Járási Hivatal Nyugdíjbiztosítási és Családtámogatási Osztály

Cím: 8800 Nagykanizsa, Sugár u. 4.

Tel.: 93/567-410

(Zala Megyei Kormányhivatal)