Évente közel hétmillió forint megtakarítást eredményez az energiaszámlákban az a 119 millió forintnál nagyobb értékű épületfelújítás, amit csütörtökön adtak át.

Az ünnepségen dr. Sifter Rózsa Zala megyei kormánymegbízott felidézte, hogy tavaly októberben kezdődött el a hivatalhoz tartozó tíz épület energetikai korszerűsítése a megye négy városában, közel egymilliárd forintos költséggel.

A kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Földhivatali Főosztályának, a Zalaegerszegi Járási Hivatal Agrárügyi és Környezetvédelmi Főosztály Földhivatali Osztályának, valamint a zöldhatóságnak Zalaegerszegen helyet adó Mártírok útjai épület felújítása három hónap alatt befejeződött. Ennek során kicseréltek 133 nyílászárót, az energiatakarékos világítótestekből 312 darabot szereltek fel és szigeteltek 1184 négyzetmétert. Az áramellátáshoz 116 darab napelempanel is hozzájárul, a két kazánt energiatakarékosokkal váltották le. A kormánymegbízott kiemelte: a felújítás közben a hivatalban a 63 állami tisztviselő folyamatosan dolgozott. Változatlan rend szerint heti négy napon fogadták az ügyfeleket, akiknek száma tavaly megközelítette a húszezret.

Az átadáson Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos is köszönetet mondott a hivatal dolgozóinak, hogy a rekonstrukció alatt is magas színvonalon látták el munkájukat, szolgálták az ügyfeleket. Emlékeztetett a 2010-ben elhangzott ígéretre, az egymillió új munkahelyre, amiből 700 ezer megvalósult, és ma már 4,4 millióan dolgoznak. Nincs messze az idő, amikor majd 5 millió ember tart el 5 milliót, és ez megalapozza a további fejlődést. A prognózisok szerint idén a gazdaság 3,3-3,5 százalékkal bővülhet, a fejlesztési programokkal jelentős beruházások kezdődnek az országban és Zalában. A megyeszékhely mellett 40 milliárd forintos költségvetéssel felépülő autóipari tesztpálya alapkövét május 19-én helyezik el. Mint mondta, még a tervek sincsenek készen, de már több világszerte ismert gumiabroncsgyártó cég bejelentkezett a tesztelésekre.

(Zalai Hírlap, Zalaegerszegi Televízió, Fotó: ifj. Vigh László, Zala Megyei Kormányhivatal)