2017. július 5-én dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott aláírta a kivitelezővel a „Zóna étterem” beruházására vonatkozó vállalkozási szerződést.

A beruházás során megvalósul az épület vízszigetelése, valamint az egyes elöregedett, tönkrement tartószerkezetek megerősítése. A nagy belmagasságra tekintettel acélszerkezetes osztószintek kerülnek kialakításra a kedvezőbb helykihasználás érdekében. A mai kor elvárásainak megfelelően megújul az épület teljes gépészeti és villamos rendszere, különös tekintettel a speciális informatikai rendszerekre. A teljes alapterületen új burkolatok készülnek, valamint megújulnak a felületképzések is.

A beruházás során energetikai fejlesztés is megvalósul, mely érinti az épülethatároló szerkezetek szigetelését, a nyílászárók cseréjét, világításkorszerűsítést, fűtéskorszerűsítést, valamint a napelemes rendszer kiépítését. A beruházás részeként a földszinten a Zalaegerszegi Járási Hivatal második kormányablakát alakítjuk ki.

A beruházás közel 300 millió forint hazai, valamint európai uniós forrásból valósul meg. A munkálatok ütemezéséről folyamatosan tájékoztatjuk a lakosságot. A kivitelező 2017. július 5-én a munkaterületet birtokba vette, a kivitelezési munkálatok ténylegesen 2017. július 10-én kezdődnek meg. Az érintett területen az építkezés ideje alatt forgalmi változásra kell számítani.

A Zala Megyei Kormányhivatal kéri és köszöni a zalaegerszegi lakosok és az arra közlekedők türelmét a munkavégzés ideje alatt.

(Zala Megyei Kormányhivatal, Zalaegerszegi Televízió)