Újabb családhoz jutott el segítségként egy erdei köbméter tűzifa a megyei védelmi bizottság szervezésében.

Minden család megérdemli a figyelmet, segítséget, ehhez kérte az önkormányzatok, polgármesterek együttműködését Vigh László országgyűlési képviselő, aki tartós élelmiszerekből összeállított csomaggal egészítette ki hétfőn a salomvári háromgyermekes családhoz érkezett tűzifaadományt.

A védelmi bizottság elnöke, dr. Sifter Rózsa Zala megyei kormánymegbízott arról számolt be, hogy önként vállalt akciójukban 2013 óta minden télen juttattak tűzifát rászorulóknak, idén 65 helyre jutottak el, az évek alatt 400 család kapott segítséget. Salomváron Ragán Zsuzsanna fogadta az adományt. Mint elmondta, Zalaegerszegre jár dolgozni, akárcsak 16 éves lánya iskolába, míg 14 éves fia Salomváron iskolás, a legkisebb pedig Zalacsébre jár óvodába. A család számára az egy erdei köbméter fa legalább két hétre biztosítja a tűzrevalót.

A község polgármestere, Árvai Sándor az átadáskor arról számolt be, hogy a 600 lelkes, közel 200 háztartást számláló községben csökkent a tűzifa felhasználása, mert annyira megdrágult az elmúlt években. Ráadásul szűkültek a beszerzési lehetőségek, hiszen már nemigen lehet kimenni az erdőre hullott fát gyűjteni. A piaci tűzifa árakkal számolva a gáz már olcsóbb, és kényelmesebb fűtési mód. Az önkormányzat mindazonáltal a pályázaton nyert 40 köbméter szociális célú tűzifa mellé további 10 köbmétert vásárolt, melyet rászoruló családoknak juttat el. Szükség esetén e mennyiséget ki is egészítik.

A tűzifát az elmúlt évekhez hasonlóan az egerszegi Omega GM Kft. szerezte be és szállította ki a családokhoz, finanszírozva az akció hárommillió forintos költségét.

(Zalai Hírlap, Zala Megyei Kormányhivatal, Fotó: Zalai Hírlap)