Hétfőn este ünnepélyes keretek között adták át a frissen alapított „Elismerő díj a nők foglalkoztatásáért” elnevezésű kitüntetést a városi díszteremben.

A Zalaegerszegi Női Szalon és a Család- és KarrierPONT zalaegerszegi irodája által szervezett program a magyar kultúra napjához kapcsolódva került megrendezésre. A köszöntőt Balaicz Zoltánnétól, a 2015-ben alakult Zalaegerszegi Női Szalon elnökétől hallhatták a résztvevők. Beszédében hangsúlyozta, hogy a nők a maguk érzékenységével, kedvességével, de minden bátorságukat, erejüket felhasználva vesznek részt a társadalom életében és viszik a vállukon a család boldogulásának felelősségét, mindeközben biztonságos, meleg otthont nyújtva szeretteiknek. Ugyanakkor szeretnének megmaradni igazi nőnek, a maguk energiáit kiteljesítő embereknek. A női szalon célként tűzte ki, hogy a hagyományos női értékek erősítéséhez hozzájáruljon. Ennek jegyében szervezik a közösségi programokat, a jótékony célú rendezvényeket. A XXI. században a nők több színtéren teljesítenek tehetségük szerint magas szinten, de a női mivoltukról nem mondanak le. A megyeszékhelyen élő ambiciózus nők közös célja, hogy Zalaegerszeg fejlődéséhez tevékenységükkel ők is hozzájárulhassanak, ezért is szeretné a szervezet, hogy minél többen csatlakozzanak hozzájuk.

A köszöntő után Fehér Adrienn és Jónás Andrea előadásában hallhattak dalokat az Álomlányok című zenés színházi produkcióból a jelenlévők, majd Horváth Rita, a női szalon alelnöke mutatta be részletesen a szervezet tevékenységét. Beszélt az eddig megszólaltatott ismert vendégekről, megemlítette a házaspárbaj vetélkedőt és az „Anya a példaképem” talkshow-t. Ezután Drávecz-Egyed Enikő projektmenedzser vázolta fel a Család és KarrierPONT iroda tavaly nyáron indult programjait. A 2021 elejéig tartó EU-s támogatású projekt a nők munkahelyi és magánéleti feladatainak összehangolását szeretné támogatni. Az elhelyezkedéshez, az anyák munkába állásához tanfolyamok, képzések tanácsadások állnak rendelkezésre a zalaegerszegi járásban élők számára az iroda jóvoltából. A munkáltatókat pedig az atipikus foglalkoztatási forma iránti fogadókészségre szeretnék inspirálni.

A két szervezet mindezek jegyében alapította az „Elismerő díj a nők foglalkoztatásáért”kitüntetést, amelyet elsőként a Mea Gold Kft. nyert el, akik a megváltozott munkaképességű munkavállalók elhelyezkedésében segítenek. A díjat Toplak Tímea ügyvezető vette át az est fővédnökétől, dr. Sifter Rózsa zala megyei kormánymegbízottól. Az est végén Koós Réka énekes-színésznő adott műsort.

(Zalai Hírlap, Zala Megyei Kormányhivatal, Fotó: Soós Eszter)