Elkészült a 74-es főútvonal Zalaegerszeg és Egervár közötti, Nagypáli község felé történő leágazásának felújítása.

A beruházásra az útszakasz veszélyessége miatt volt szükség, a korábbi években több súlyos baleset történt az útelágazásban. A fejlesztés ezért része volt azoknak a közlekedésbiztonságot javító útépítéseknek, amelyek a megyében több helyen is megvalósultak.

A Nagypáli elágazásnál közel másfél kilométer hosszon újították fel az utat, és új csomópontot építettek ki, a biztonság érdekében balra kanyarodó sáv létesítésével. Az útszakasz Egervár felé eső részén magassági korrekcióra is sor került, lefaragtak a magasságából, hogy beláthatóvá váljon a szakasz.

Mivel a felújítás együtt járt szinte az egész útpálya átépítésével, a beruházás értéke bruttó 915 millió forint volt. A nemzeti színű szalagot Vigh László országgyűlési képviselő miniszteri biztos, Balaicz Zoltán Zalaegerszeg polgármestere, dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott, dr. Pál Attila a megyei közgyűlés elnöke, Köcse Tibor Nagypáli polgármestere, és Mórocz József, az állami közútkezelő megyei igazgatója vágta el, jelképesen átadva a létesítményt.

(Zalai Hírlap, Zalaegerszegi Televízió, Fotó: Ifj. Vigh László)