Megalakult a Keszthelyi Járási Hivatal, amely 30 település 52 ezer lakosának közigazgatási ügyeiért felelős. A hivatal Keszthelyen a Kossuth Lajos utca 42. szám alatti épületben kapott helyet, ahol az okmányiroda, a gyámhivatal és munkaügyi központ eddig is működött.

„Első az ember” – hangzott el a Keszthelyi Járási Hivatal megnyitó ünnepségén. A keszthelyi járásban 52 ezer állampolgárnak az ügyeit fogja intézni 59 szakigazgatási és 60 törzshivatali dolgozó.

Rigó Csaba, Zala megyei kormánymegbízott elégedett az eddig lezajlott előkészítő munkával és kiemeltnek tartja a keszthelyi hivatalt, hiszen itt valamennyi szakigazgatási szerv megtalálható. Keszthely mellett még egy város, Hévíz is a járáshoz tartozik, ahol jelenleg kirendeltség működik, később pedig kormányablakot fognak itt nyitni. A többi településen fontos lesz az úgynevezett települési ügysegédek munkája.

Az átadó ünnepségen Manninger Jenő országgyűlési képviselő, a Zala Megyei közgyűlés elnöke elmondta, hogy az államigazgatási feladatok átszervezése sok nehézséggel járt és a cél, hogy az állampolgárok csak azt vegyék észre, hogy könnyebben és gyorsabban intézhetik ügyeiket.

A hivatal vezetője dr. Varga Andrea, aki korábban a keszthelyi polgármesteri hivatal jogászaként, majd Vonyarcvashegy jegyzőjeként dolgozott.
A járási hivatal a Kossuth Lajos utca 42. szám alatti épületben működik, melyet az önkormányzat adott át a kormányhivatalnak. A hivatalok és a szakigazgatási szervek ügyfélfogadása nem változott.

Azért esett erre a helyre a választás, mivel itt működik az okmányiroda, a gyámhivatal, illetve itt található a munkaügyi központ is. A törzshivatal dolgozóinak jelentős részét a keszthelyi Polgármesteri Hivatalból csoportosították át, a hivatalnokok és az épület átadása sikeresen lezajlott.

Az avatóünnepségen a nemzeti színű szalagot végül Rigó Csaba, kormánymegbízott és Ruzsics Ferenc polgármester vágta át. Átadva ezzel az épületet a járási hivatal dolgozóinak és az állampolgároknak. Az épületet Mezei András a Fő téri Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplom káplánja áldotta meg.

 

(Keszthelyi Televízió)