A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltsége pénteken tartotta megyei ünnepségét a Szociális Munka napja alkalmából. Az eseményen kitüntetéseket vehettek át mindazok, akiknek szakmai tevékenysége példaértékű.

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltsége fenntartásában működő Zalaszentlászlói Innovációs, Oktatási és Közösségi Központ adott otthont a Szociális Munka napja alkalmából megrendezett megyei ünnepségnek, melyen több zalai intézmény lakói is műsorral kedveskedtek a megjelenteknek.

A köszöntők sorát Györe Edina, a megyei kirendeltség igazgatója kezdte, aki személyes érzéseit is megfogalmazta a szociális ellátás fontosságáról.

-A szociális ágazatban mi mind azért dolgozunk, hogy a gondozottak mindennapjai szebbek, tartalmasabbak és eredményesebbek legyenek- kezdte beszédét, majd szólt a megyében működő szociális intézményekről, méltatta a szociális területen dolgozók hivatását és áldozatos munkáját.

Manninger Jenő országgyűlési képviselő is a szociális munka fontosságát emelte ki, köszönetet mondva a terület képviselőinek, ezt követően pedig dr. Sifter Rózsa megyei kormánymegbízott mondott beszédet.

(Zalai Hírlap, Zala Megyei Kormányhivatal, Fotó: Zala Megyei Kormányhivatal)