Gálaműsorral emlékeztek meg a Ranolder János Római Katolikus Általános Iskola újraalapításának 15. évfordulójáról Keszthelyen. Dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott a katolikus iskolák által képviselt szellemiség kiemelkedő szerepére hívta fel a figyelmet, hiszen fontos, hogy hazájukat szerető, embertársaikkal jó kapcsolatot ápoló, megfelelő tudással rendelkező fiatalokat neveljünk.

Manninger Jenő országgyűlési képviselő elmondta: Keszthelyen mindig is fontosnak tartották a keresztény hitet és értékeket, amelyekre a jövőben még inkább szükség lesz. Nagy büszkeséggel tölt el, hogy kiemelkedő oktatási színvonallal rendelkező iskolák működnek a városban – tette hozzá.

Dr. Sifter Rózsa rámutatott a Ranolder János Általános Iskola egyediségére, amely megkülönbözteti a megye többi oktatási intézményétől. A kormánymegbízott kifejtette: a katolikus iskolák által képviselt szellemiség, vagyis a keresztény vallás alapjainak lefektetése és a hagyományok továbbvitele mind-mind azt a célt szolgálják, hogy hazájukat szerető, embertársaikkal jó kapcsolatot ápoló, megfelelő tudással rendelkező fiatalokat neveljünk.

A jubileumi ünnepségen Őry Gábor, az iskola jelenlegi vezetője elmondta: az intézmény 1882-ben kezdte meg működését, majd a kommunizmusban való megsemmisülését követően, 2004-ben született meg a gondolat, hogy a Veszprémi Érsekség fenntartásában ismét megnyissa kapuit.

(Zala Megyei Kormányhivatal, fotó: Zala Megyei Kormányhivatal, Keszthely Város Önkormányzat)