Zala Megyei Kormányhivatal

Dr. Sifter Rózsa

kormánymegbízott

RSS feliratkozás

Hírek

Zala Megyei Kormányhivatal, 2018. augusztus 13. 11:10

Jótékonysági főzés a megyeszékhelyen

Tömegeket csábított ki az AquaCitybe a kánikulai vasárnap, no meg a jótékonysági főzés. Délután öt óra körül már ötezernél többen keresték fel a csúszdaparkot, és még sokan álltak a sorban a bejáratnál.

Zala Megyei Kormányhivatal, 2018. augusztus 8. 13:27

Közlemény - A Kormányablakokban egyes ügytípusok intézésére nem lesz mód pénteken

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a TAKARNET Ingatlannyilvántartó Rendszer országos karbantartása miatt 2018. augusztus 10-én (pénteken) 14.00 és 22.00 óra között a rendszer egyes szolgáltatásai nem lesznek elérhetők.

Zala Megyei Kormányhivatal, 2018. augusztus 7. 8:43

Tuzson Bence: Valódi közszolgálatot építünk, a hivatalainknak segítenie és nem gáncsolnia kell az embereket (PS-interjú)

Személyes feladatomnak tekintem, hogy a rossz és fölöslegesen hosszadalmas eljárásokat kiiktassuk. Szolgáltató államot építünk, amelynek egyetlen feladata, hogy az embereket szolgálja, de a közösség érdekében létrejött szabályokat következetesen betartassa – mondta a PestiSrácok.hu-nak adott nagyinterjúban Tuzson Bence, a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára arra a felvetésünkre, hogy az emberek ma még sokszor útonállóként, kerékkötőként tekintenek a hivatalnokokra, akik újabb és újabb kötelezettségekkel egrecíroztatják a törekvő polgárokat, vállalkozókat. Tuzson Bence elismerte, hogy a központi közigazgatásban, főként a minisztériumokban 2008 óta valóban nem volt érzékelhető béremelés, ennek oka, hogy az állam szerény és önmagával szemben szigorú. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a bérezési rendszer teljes felülvizsgálatát javasolja, mert a közigazgatásnak elkötelezett és jól megfizetett munkatársakra van szüksége. Az államtitkár ugyanakkor nem tartja ördögtől való gondolatnak az állami szféra karcsúsítását, ám erről még semmiféle döntés nem született. Tuzson Bencének feltettük a PestiSrácok.hu olvasói és a Karc FM Paláver című műsorának hallgatói által megfogalmazott kérdéseket is arról, hogy növekedésgátlót kéne beadni a bürokráciának, meg kéne állítani az elkötelezett emberek elvándorlását az államigazgatásból, továbbá: miért fordulhat elő, hogy posztkommunista hangulatkeltők uralnak még sok hivatalt. Végezetül rákérdeztünk: mit gondol Lázár János és Kovács Zoltán közigazgatási exállamtitkár munkájáról?

Zala Megyei Kormányhivatal, 2018. augusztus 6. 8:53

Közlemény a nagykanizsai Kormányablakot érintő ügyfélfogadás változásról

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy 2018.08.15-én, szerdán 13 órától a Nagykanizsai Járási Hivatal Eötvös tér 16. szám alatti épületében lévő Kormányablakban áramszünet miatt az ügyfélfogadás szünetel.

Zala Megyei Kormányhivatal, 2018. augusztus 3. 10:07

Gyimesbükki gyerekek táboroznak Zalában

Ötödik alkalommal szervezett táborozást a gyimesbükki Dani Gergely Általános Iskola 26 diákja részére az Erdeifaluért Alapítvány. Az Alapítvány már több mint 10 éve nyaraltat határon túli, nagycsaládos hátrányos helyzetű gyermekeket, akik soha nem jutnának el az anyaországba a támogatói segítség nélkül.

Zala Megyei Kormányhivatal, 2018. augusztus 1. 11:46

Egyenlő Bánásmód Hatóság ügyfélfogadási időpontok és elérhetőségek Zala megyében

Értesítés az Egyenlő Bánásmód Hatóság 2018. augusztusi elérhetőségéről.

Zala Megyei Kormányhivatal, 2018. augusztus 1. 8:02

Felhívás a hőségben végzett munka veszélyeivel kapcsolatban

A szokatlanul nagy meleg, a napokig tartó hőség mindenkit megvisel, de rendkívül megterhelően hat a fizikai munkát végzők szervezetére. A tartós hőségnek sokszor van szerepe a balesetek létrejöttében és a hőártalmak kialakulásában, ezért kiemelten fontos, hogy a munkavállalók alkalmazkodni tudjanak a meleg, forró napokhoz.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján, a nyári napokon várható magas napi középhőmérsékletre és hőségriasztásokra tekintettel a Pénzügyminisztérium Munkavédelmi Főosztálya felhívja valamennyi munkáltató figyelmét a hőséghullámok veszélyeire, valamint a munkavállalók egészségének és biztonságának védelme érdekében szükséges megelőző intézkedések megtételére.

Zala Megyei Kormányhivatal, 2018. július 24. 15:32

Újabb hatmilliárd forint munkahelyteremtésre

Az idei évben második alkalommal hirdet pályázatot a mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatására a Pénzügyminisztérium. A program megközelítőleg 600 kkv-nál mintegy 3000 új munkahely létrejöttét és még több munkahely megőrzését segítheti elő.

Zala Megyei Kormányhivatal, 2018. július 10. 14:03

Ismét dr. Sifter Rózsát nevezték ki Zala megye kormánymegbízottjává

" A közigazgatásnak nincsen más létjogosultsága és más mértéke, mint az emberek és a haza szolgálata. Ez legyen az előttünk álló négy évben is az önök legfontosabb dolga: szolgálják a magyar embereket.”

Zala Megyei Kormányhivatal, 2018. június 27. 8:36

Továbbra is dr. Sifter Rózsa Zala megye kormánymegbízottja

A közigazgatásnak nincs más létjogosultsága és más mértéke, mint az emberek és a haza szolgálata - mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden az Országházban, a kormánymegbízottak kinevezési okiratának átadásán.