Zala Megyei Kormányhivatal

Dr. Sifter Rózsa

kormánymegbízott

RSS feliratkozás

Hírek

Zala Megyei Kormányhivatal, 2019. szeptember 16. 14:49

Díszközgyűlést tartott a Zala Megyei Önkormányzat

A kormány szeretné elérni, hogy Magyarország szerepe erősödjön az innováció területén, ezért jövőre 25 százalékkal emelik a kutatási és a fejlesztési tevékenység állami támogatását – jelentette be az innovációs és technológiai miniszter 2019. szeptember 14-én, Zalaegerszegen.

Zala Megyei Kormányhivatal, 2019. szeptember 16. 12:44

Megjelent a Zalai Mustra legújabb kötete

A Zala Megyei Kormányhivatal „Történeti épület-felújítások és kutatások Zala megyében” alcímmel jelentette meg a Zalai Mustra negyedik kötetét, amelyet 2019. szeptember 13-án, pénteken mutattak be.

Zala Megyei Kormányhivatal, 2019. szeptember 11. 8:13

Tájékoztató a földügyi igazgatási eljárással kapcsolatos beadványokról

Felhívjuk Tisztelt Ügyfeleink figyelmét, hogy a földügyi igazgatási eljárások esetében a postai úton előterjesztett kérelem benyújtása során az alábbiakat szükséges szem előtt tartani:
A borítékon minden esetben fel kell tüntetni az ingatlanügyi hatáskörben eljáró vagy a telekalakítási hatósági feladatot ellátó illetékes szervezeti egység pontos megnevezését és postai címét, továbbá a „földügyi igazgatási eljáráshoz” kezelési jelzést.

Zala Megyei Kormányhivatal, 2019. szeptember 10. 10:12

Ezer éve alapította Szent István a zalavári apátságot

Ezer esztendeje alapította Szent István király azt a bencés monostort, amely az 1700-as években Zalavárról Zalaapátiba került. A két település szeptember 7-én közösen tisztelgett – egyházi méltóságok és közéleti szereplők jelenlétében – az apátsági székhely millenniuma előtt.

Zala Megyei Kormányhivatal, 2019. szeptember 5. 14:12

Megtartotta tanévnyitó ünnepségét a PTE zalaegerszegi képzési központja

A Pécsi Tudományegyetem elsőéves hallgatóit köszöntötték a 2019. szeptember 3-i tanévnyitón, a PTE zalaegerszegi képzési központjának jubileumi, 30. tanévében. Az ünnepségen részt vett a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának vezetősége, tanári testülete, valamint a megyei és városi közélet számos képviselője.

Zala Megyei Kormányhivatal, 2019. szeptember 2. 13:29

Felavatták a napelemes, megszépült faluházat Gősfán

A település mind a 304 lakosára jut egy négyzetméter a felújított közösségi házban – a megszépült épületet 2019. augusztus 31-én, szombaton a falunapi rendezvény keretében avatták fel.

Zala Megyei Kormányhivatal, 2019. szeptember 2. 12:39

Egyenlő Bánásmód Hatóság ügyfélfogadási időpontok és elérhetőségek Zala megyében

Értesítés az Egyenlő Bánásmód Hatóság 2019. szeptemberi elérhetőségéről.

Zala Megyei Kormányhivatal, 2019. augusztus 21. 12:50

Zalaegerszegen is megemlékezést tartottak az államalapítás évfordulóján

Alapvető érdekünk, hogy békében és biztonságban élhessünk – mondta Benkő Tibor honvédelmi miniszter a Zalaegerszeg keleti kapujában 2000 óta álló Szent István szobornál tartott ünnepségen 2019. augusztus 19-én.

Zala Megyei Kormányhivatal, 2019. augusztus 13. 11:01

Jelentősen csökkent az elmúlt években a közműkikapcsolások száma

Felére esett a kikapcsolások száma öt év alatt – hangzott el a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal és a Zala Megyei Kormányhivatal közös sajtótájékoztatóján, amelyen a témával kapcsolatos idei tájékoztató kiadványokat is bemutatták.

Zala Megyei Kormányhivatal, 2019. augusztus 8. 11:33

Nyitvatartás augusztus 10-én - így fogadják ügyfeleiket a Zala megyei kormányablakok

Az augusztusi munkanap - áthelyezésre való tekintettel szombaton is nyitva lesznek a Zala megyei kormányablakok. Az állampolgárok számára pénteken hétfői, szombaton pedig pénteki munkarend szerint biztosítunk lehetőséget az ügyintézésre.