A bürokráciacsökkentéssel kapcsolatos jogszabályi változásokról, valamint az újítások gyakorlati alkalmazásáról tartottak képzést - a fővárosi előadáshoz hasonlóan - január 13-án, a Fejér-, Komárom Esztergom- és Veszprém Megyei Kormányhivatal vezetői és munkatársai számára a Megyeházán.

A Miniszterelnökség által szervezett képzést dr. Kovács Zoltán, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára és Takács Szabolcs kormánymegbízott nyitották meg, az eseményen dr. Belányi Márta helyettes államtitkár is részt vett.

Dr. Kovács Zoltán államtitkár elmondta, az országban hét helyszínen tart a Miniszterelnökség konzultatív megbeszéléseket a járási, illetve kerületi hivatalvezetők, a hatósági osztályvezetők, valamint a kormányhivatalok hatósági feladatkört végző főosztályainak vezetői számára. Mint mondta, reményeik szerint ezek a képzések segítik majd a kormányhivatalokban, járási hivatalokban dolgozók, illetve a miniszterelnökségen dolgozók munkáját is. Szólt az idén júliusban életbe lépő közszolgálati életpálya modellről is, amely első körben a járási- és kerületi hivatalok dolgozói számára jelent majd 30 százalékos nettó illetménynövekedést.

fotó: VEMKH

Takács Szabolcs kormánymegbízott emlékeztetett, hogy az államreform II. folytatásaként 2015. április 1. napján a megyei kormányhivatalok átalakultak és integrált kormányhivatali rendszerben működnek tovább. Kiemelte, hogy a szervezeti változások után szükséges, hogy a jogszabályi környezet is felvegye a fejlődés ritmusát. Mint mondta, ennek érdekében az Országgyűlés 2015. december 1-jén elfogadta a közigazgatási bürokráciacsökkentéssel összefüggő törvénymódosításokról szóló (2015. évi CLXXXVI.) törvényt, mely 2016. január 1-jén lépett hatályba. A bürokráciacsökkentéssel kapcsolatos jogszabályi változásokra tekintettel, fontos, hogy a területi államigazgatási rendszer minden szereplője felkészülten tudja ellátni munkáját. – fogalmazott Takács Szabolcs.

A köszöntők után dr. Belányi Márta, a Miniszterelnökség hatósági ügyekért felelős helyettes államtitkár előadásával kezdetét vette a 8 órás szakmai program.

(Veszprém Megyei Kormányhivatal)